Eğlence

Roland müzikal tecrübesini uygulama dünyasına taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Roland, neredeyse 50 yıldır elektronik müzik enstrümanları üretiyor. Şirketin portföyünde JU-06A gibi küçük ve taşınabilir sentezleyiciler, yerleşik Alexa desteği bulunan klavyeler ve mini akıllı telefon mikserleri bulunuyor. Roland, Zenbeats isimli uygulamasıyla tecrübesini müzik yazılımı ekosistemine taşıyor.

Zenbeats’in temelinde Stagelight bulunuyor. Müzik yapım uygulaması olan Stagelight, Roland’ın satın aldığı Open Labs tarafından geliştirilmişti. Zenbeats’e mobil ve masaüstü uygulamalarının yanı sıra Chrome üzerinden de erişilebiliyor. Çok sayıda platformu desteklemesiyle benzeri olan müzik uygulamalarından ayrılan Zenbeats’in Chrome OS için ayrı bir uygulaması olduğunu da belirtmekte fayda var.

Zenbeats’in ana platformu ücretsiz. Ancak uygulama içinde kullanıcılara iki paket sunuluyor. Unlock isimli orta seviye paketine iOS, Android ve Chrome üzerinde 14.99 dolar ödeyerek ulaşmak mümkün. Windows ve macOS’te ise paket ücreti 49.99 dolara çıkıyor. Bu pakette sekiz enstrümanın yanı sıra 14 efekt, eklenti ve mağaza kredileri mevcut.

Roland Zenbeats Ultimate paketiyle sınırsız deneyim sunuyor

149.99 dolar ödeyenler ise tüm platformlarda Ultimate pakete erişebiliyor. Bu paketle uygulama tamamen çapraz platform desteğine kavuşuyor. Buna ek olarak, kullanıcılara 40 adet ön ayar ve 40 adet döngü paketi sunuluyor. Mevcut Stagelight kullanıcıları Zenbeats’i indirerek projelerine kaldıkları yerden devam edebiliyor.

Zenbeats Roland’ın müzik uygulamaları alanındaki ilk denemesi olsa da, temelde Stagelight’ın bulunması önemli bir faktör olarak güveni artırıyor. Roland markasının müzik alanındaki tecrübesinin önemini de unutmamak gerekiyor.

Roland Zenbeats uygulaması henüz Türkiye’den erişime açılmış değil.

İLGİLİ HABERLER