Teknoloji

RIM kesintiden etkilenen BlackBerry kullanıcıları için telafi paketi hazırladı (güncellendi)

RIM geçen hafta yaşanan kesintiden etkilenen BlackBerry kullanıcıları için telafi niteliğinde bir paket açıkladı. Paketin içinde bir geri ödeme bekleyenler hayalkırıklığına uğrayacak. RIM bunun yerine 12 uygulamadan oluşan ve toplam fiyatı 100$’ın üzerinde olan bir uygulama paketi hazırladı. Aralarında SIMS 3 ve Vlingo Plus’ın da olduğu bu uygulamalar BlackBerry App World üzerinden ücretsiz olarak indirilebilecek.

Öte yandan kurumsal müşteriler için de bir aylık ücretsiz teknik servis desteği sunulacak. Hâli hazırda böyle bir desteğe sahip olanların da mevcut servis sürelerinin sonuna bir ay ücretsiz eklenecek. RIM’in ücretsiz uygulama paketini önümüzdeki haftalarda hayata geçirmesi bekleniyor. Bu paket yıl sonuna kadar yürürlükte kalacak.

RIM’in bu paketi veya bir aylık ücretsiz teknik destek hediyesi kızgın BlackBerry kullanıcılarını memnun eder mi, yoksa bu platformun kullanıcıları diğer alternatifleri değerlendirir mi? Bunu zamanla göreceğiz. Analistler yaklaşık üç gün süren ve sunucu ile yedek sunucu arasındaki problemden kaynaklanan kesintinin RIM’e 100 milyon dolar civarında zarar vereceğini tahmin ediyor.

RIM’in hazırladığı ücretsiz uygulama ve oyun paketinin içinde şu içerikler yer alıyor:

  • SIMS 3 – Electronic Arts
  • Bejeweled – Electronic Arts
  • N.O.V.A. – Gameloft
  • Texas Hold?em Poker 2 – Gameloft
  • Bubble Bash 2 – Gameloft
  • Photo Editor Ultimate – Ice Cold Apps
  • DriveSafe.ly Pro – iSpeech.org
  • iSpeech Translator Pro – iSpeech.org
  • Drive Safe.ly Enterprise – iSpeech.org
  • Nobex Radio? Premium – Nobex
  • Shazam Encore – Shazam
  • Vlingo Plus: Virtual Assistant – Vlingo

İlgili – BlackBerry

Güncelleme: RIM Türkiye’nin konuyla ilgili olarak yayınladığı Türkçe basın bülteni aşağıda…

BASIN BÜLTENİ

RIM’den servis kesintileri sonrasında kullanıcılara ücretsiz premium uygulamalar

Research In Motion (RIM), kısa süre önce yaşanan servis kesintileri sırasındaki sabırlarından dolayı müşterilerine bir teşekkür ifadesi olarak toplam değeri 100$’dan fazla olan uygulama seçeneklerini ücretsiz olarak sunacaklarını duyurdu. Söz konusu uygulamalar, önümüzdeki haftalarda BlackBerry® App World?’den kullanıcıların hizmetine sunulacak ve müşteriler bu hizmetten 31 Aralık 2011 tarihine kadar yararlanabilecek.*

RIM Co-CEO’su Mike Lazaridis, global ağlarının 70 milyondan fazla BlackBerry müşterisinin iletişim ihtiyaçlarını desteklediğini belirterek “Müşterilerimizle aramızdaki ilişkiye büyük önem veriyoruz. Son 12 yıldır onların güvenini kazanmak için çok yoğun çalıştık. Kendimizi, müşterilerimizin bizden bugün ve gelecekteki beklentilerini ve yüksek standarttaki güvenilirliği sağlamaya adadık.”

BlackBerry kullanıcıları, premium uygulamaların tamamını, 19 Ekim Çarşamba gününden itibaren dört haftalık bir süre içinde, uygulamalar sunuldukça, BlackBerry App World’den indirilebilecek. Bu süre içinde sunulacak uygulamalar arasında şunları bulunuyor:

– SIMS 3 – Electronic Arts
– Bejeweled – Electronic Arts
– N.O.V.A. – Gameloft
– Texas Hold’em Poker 2 – Gameloft
– Bubble Bash 2 – Gameloft
– Photo Editor Ultimate – Ice Cold Apps
– DriveSafe.ly Pro – iSpeech.org
– iSpeech Translator Pro – iSpeech.org
– Drive Safe.ly Enterprise – iSpeech.org
– Nobex Radio? Premium – Nobex
– Shazam Encore – Shazam
– Vlingo Plus: Virtual Assistant – Vlingo

RIM kurumsal müşterileri ayrıca 1 ay süreyle ücretsiz teknik destek hizmeti de alabilecek.  Mevcut müşterilerin varolan teknik destek hizmetlerine 1 ay eklenirken; teknik destek kontratı bulunmayan müşteriler ise RIM’in BlackBerry Teknik Destek Hizmetleri’ni 1 aylık deneme olanağına sahip olacak. Program hakkında ayrıntılı bilgi ve kayıt için lütfen www.blackberry.com/enterpriseoffer ziyaret ediniz.

Gösterdikleri sabır için sadık BlackBerry müşterilerine minettar olduklarını ifade eden Lazaridis müşterilerinden özür dilediklerini ve güvenlerini tekrar kazanmak için yorulmadan çalışacaklarını belirtti. Lazaridis son olarak “Bu durumun tekrar etmesini engellemek için çok acil ve önemli adımlar atıyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER