Teknoloji

Revault akıllı saat ile bileğinizde harici disk taşıyabilirsiniz

revault-akilli-saat-210515

Yukarıda gördüğünüz Revault adlı akıllı saat sıradan bir akıllı saatten farklı görünmüyor, ancak onun temel işlevi aynı segmentteki diğer ürünlerden biraz daha farklı: Revault akıllı saatin yerel depolama alanı bulunuyor ve buna özel bulut alanına erişiyormuş gibi erişmek mümkün oluyor.

Akıllı saatin Indiegogo bağış kampanyasında yazılanlara göre, Revault’un depolama alanına telefonlar, tabletler veya dizüstü bilgisayarlardan, tıpkı Dropbox ve diğer bulut depolama servislerinde olduğu gibi Android, iOS, Windows, OS X veya Linux uygulamaları kullanarak erişmek mümkün oluyor. Üstelik güvenilir cihaz programlayarak yeni kaydettiğiniz her fotoğrafın veya indirdiğiniz dosyanın da her zaman otomatik olarak eş zamanlanmasını sağlayabilirsiniz. Depoladığınız her şey şifrelenecek, ayrıca şifre oluşturma ve iki aşamalı doğrulama gibi yöntemlerle güvenliği daha da artırmak mümkün oluyor. Saat diğer cihazlara Wi-Fi ve Bluetooth aracılığıyla bağlanıyor, saat kendi Wi-Fi ağını kurduğu için dosyalar da internet bağlantısı olmadan yüklenebiliyor.

 

Akıllı saat kullanmayı sevmeyenler de düşünülüyor. Beraberinde gelen çevirici yardımıyla Revault’u bir kolye veya anahtarlık gibi kullanmak da mümkün oluyor. Bu arada saat olarak kullanmayı tercih edenler için farklı saat arayüzleri de mevcut.

Revault’un 32 GB ve 128 GB’lık depolama kapasitesine sahip seçenekleri bulunacak. Indiegogo kampanyasında başlangıç fiyatı olarak 169 dolar veriliyor. Tabii ki, bu saatin hayata geçmesi için bağış kampanyasında hedeflenen rakama ulaşması gerekiyor. Eğer her şey yolunda giderse, bu saatin teslimatı Ocak 2016’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER