Eğlence

Resident Evil 4’ün hayran yapımı HD versiyonu hazır

resident evil 4

Albert Marin ve ekibi, 7 yıllık uzun bir çalışmanın ardından Resident Evil 4 PC versiyonunun grafiklerini elden geçirme ve iyileştirme sürecini tamamladı. Geliştiricilerin eski oyunların grafiklerini yeniden ölçeklendirdiği ve modernize ettiği diğer projelerden farklı olarak, Resident Evil 4’ün HD versiyonunun hazırlanması oyunun hayranlarından gelen bağışlar sayesinde mümkün oldu.

Marin’in ekibi, eski dokuların yüksek çözünürlükte iyi görünmediği bazı noktalarda ekip tüm görüntüyü fotoğrafların ve yapay zekânın yardımıyla sil baştan oluşturdu. Bu çalışmalar sırasında oyunun orijinal görünümüne sadık kalındığı belirtildi. Albert Marin, 2021’in başlarında The Verge sitesine yaptığı açıklamada ekibin 4500 Photoshop dosyasını bir araya getirdiğini ve proje üstünde 9000 saati aşkın bir süre çalıştığını belirtmişti.

Capcom’un şu ana kadar projeyi durdurmak için bir girişimde bulunmaması bir sürpriz olarak değerlendirilebilir. Özellikle oyunun VR versiyonunun bir süre önce Meta Quest 2’de yayınlandığını düşününce Capcom’un bu tutumu daha anlamlı hâle geliyor. Capcom iyi niyetini göstermek adına oyunun Steam’deki Tartışma sayfasına da bu hayran yapımı HD yamasıyla ilgili bir paylaşım sabitledi.

Bu HD projesi, Resident Evil 4’ün Steam versiyonunun üzerine bir yama olarak kurulabilecek. Oynanabilirlik konusunda bir değişiklik getirmeyen bu yama, tamamen görsel değişikliklere odaklanıyor.

Resident Evil 4 deneyimini HD çözünürlükle yaşamak isteyenlerin atması gereken adımlar şu şekilde sıralanıyor:

  • Resident Evil 4 Ultimate HD Edition’ı Steam üzerinde satın almak (Oyun 3 Şubat 2022 20:00’a kadar yüzde 75 indirimle 55,50 TL yerine 13,87 TL’ye satılıyor.)
  • Bilgisayarınızda 37 GB boş depolama alanı bulunduğundan emin olmak
  • Ardından HD projesinin internet sitesinde listelenen doğrudan indirme sitelerinden birine gitmek
  • İndirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından HD projesinin dosyalarının sıkıştırmasını açmak ve sitedeki komutları takip ederek yamanın dosyalarını bilgisayara yüklemek

İLGİLİ HABERLER