Eğlence

Resident Evil 4, 5 ve 6 bu yıl PS4 ve Xbox One’a geliyor

resident evil 4

Popüler Resident Evil serisinin üç oyunu, 2016’da yeni nesil oyun konsollarına geliyor. Serinin yapımcısı Capcom, Resident Evil 4, 5 ve 6’nın PlayStation 4 ve Xbox One versiyonlarının bu yıl içinde yayınlanacağını açıkladı. Hazırlanan fragmana bakıldığında oyunların doğrudan yeni nesil oyun konsollarına aktarıldığı ve bu konsolların donanım kapasitesine uygun iyileştirmelerin yapılmadığı görülüyor.

Resident Evil serisinin PlayStation 4 ve Xbox One’daki yolculuğu Resident Evil 6 ile başlayacak. Oyun 29 Martta yayınlanacak. Resident Evil 5 yaz, 4 ise sonbahar aylarında yeni nesil oyun konsolu sahipleriyle buluşacak. Oyunların yurtdışı satış fiyatı 19.99 dolar olarak belirlendi. Resident Evil 6’yı kutulu olarak satın alanlar, tüm indirilebilir içeriklere de ücretsiz olarak erişebilecek.

Yeni nesil oyun konsollarına gelmeye hazırlanan üçlü, Resident Evil serisinde büyük bir dönüşüm gerçekleştirmişti. Resident Evil 4 öncesinde oldukça düşük tempolu bir korku hikayesi niteliğinde olan seri, 2005’te ilk olarak Gamecube için yayınlanan oyunla birlikte aksiyonun ön plana çıktığı bir yapıya bürünmüş ve sonrasında Nintendo Wii, PlayStation 3 ve Xbox 360 gibi oyun konsollarına da geçiş yapmıştı.

Resident Evil 5 ve 6 serinin dördüncü oyunu kadar yoğun ilgiyle karşılanmasa da, farklı karakterlerle ortaklaşa hareket etmek gibi çeşitli ekstra özellikler getirmişlerdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER