Eğlence

Resident Evil 4 remake iPhone 15 Pro’ya geliyor

resident evil 4 remake

Apple yeni iPhone’ları tanıttığı etkinlikte oyun severleri mutlu edecek bazı duyurular da yaptı. Cupertino merkezli şirket Resident Evil 4 remake, Resident Evil Village, Death Stranding, Assassin’s Creed Mirage ve The Division Resurgence’ın bu yılın sonları veya 2024’ün başları itibarıyla iPhone 15 Pro‘ya geleceğini açıkladı.

Bulut oyunlarının ortaya çıkışı, PC ve konsollar için hazırlanan devasa oyıunların mobil cihazlarda oynanmasını mümkün kılıyor. Ancak oyunlar bulut üzerinden telefona aktarıldığı için yüksek hızlı internet bağlantılarına sahip olmak gereksinimler arasında yer alıyor.

Apple’ın yeni işlemcileri, şirketin dizüstü bilgisayarlarında oyun oynamanın gerçekten mümkün olduğunu hissettirmişti. Apple geçmiş etkinliklerinde M1 ve M2 serisi çiplerinin yeteneklerini defalarca göstermişti. Ancak şu ana kadar oyun geliştiricileri, Apple’ın Mac’lerde oyun oynamayı önemsediği yönündeki cesur yeni iddialarını benimseme konusunda isteksiz görünüyor.

Ancak iPhone için farklı bir hikaye söz konusu. İnsanlar iPhone’larında Genshin Impact’ten Fortnite’a kadar pek çok oyun oynuyor. Pek çok kişi telefonunda popüler ve büyük oyunları oynamaya da hazır. Bu hamle, mobil oyunlara özgü standart ücretsiz, gacha veya bulmaca oyunlarının yanı sıra gerçek AAA sürümlerini oynamaya da olanak tanıyacak.

iPhone için hazırlanan oyun kumandalarıyla Resident Evil 4 remake ve diğer oyunları oynamak keyifli olacaktır

5 Ekim’de konsollara ve PC’ye gelecek olan Assassin’s Creed Mirage’ı 2024’ün başları itibarıyla iPhone 15 Pro’da oynamak mümkün olacak. Buna ek olarak, iPhone için hazırlanan özel oyun kumandaları da Resident Evil 4 remake ve Death Stranding gibi oyunları iPhone 15 Pro ve Pro Max’te oynamayı daha keyifli hâle getirecektir.

İLGİLİ HABERLER