EğlenceTeknoloji

Yenilenmiş Resident Evil 3’ün yayın tarihi belli oldu

resident evil 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Resident Evil 2‘nin modern konsollar için yenilenmiş versiyonu, geçtiğimiz yıl yayınlanmış ve hatırı sayılır bir ilgi görmüştü. Oyunun yapımcısı Capcom, aynı formülü şimdi de Resident Evil 3 için uygulayacak. Şirketin bu yöndeki hazırlıkları kısa süre önce internete sızmıştı.

Tıpkı Resident Evil 2’de olduğu gibi, Resident Evil 3’ün yenilenmiş versiyonunda da oyuncular tamamen yenilenmiş grafiklerle karşılaşacak. Oyuncular oyunu yine omuz üstü bir kamera açısı üzerinden takip edecek. Capcom oyunda asimetrik “dörde karşı bir” çok oyunculu oyun modunu da sunacak.

Daha önce söz konusu oyun modunun Resident Evil: Resistance isimli ayrı bir oyunda sunulabileceği belirtilmişti. Ancak Capcom bu oyun modunu Resident Evil 3’ün yenilenmiş versiyonuna saklamayı tercih etmiş.

Resident Evil 3’ün PlayStation macerası, orijinal PlayStation için yayınlanan Nemesis ile başlamıştı. Oyunda oyuncular, ilk Resident Evil’deki karakterlerden biri olan Jill Valentine ile zombilerin istila ettiği Racoon City’den kaçmaya çalışıyordu. Nemesis isimli korkutucu bir yaratık da bu kaçışı engellemek için elinden geleni yapıyordu.

Yenilenmiş Resident Evil 3 ne zaman yayınlanacak?

Yayınlanan tanıtım videosu, yenilenmiş versiyonda Nemesis’in de ciddi bir görsel değişimden geçtiğini gösteriyor.

Resident Evil 3’ün yenilenmiş versiyonu 3 Nisan 2020’de PlayStation 4, Xbox One ve PC’de oyuncularla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER