Teknoloji

Bu Chrome eklentisiyle telefonunuzu Google Slaytlar kumandasına dönüştürün

Google Slaytlar iOS veya Android cihazından Chromecast destekli veya bu aygıtın takılmış olduğu bir cihaza sunumu yansıtmayı mümkün kılıyordu. Şimdi telefonu bir uzaktan kumanda gibi kullanmayı sağlayacak imkan, bir eklenti sayesinde sunuluyor. Söz konusu internet tarayıcısı eklentisi Malezyalı bir geliştirici olan Henry Lim tarafından tasarlanmış.

Remote for Google Slides adını taşıyan eklenti Chrome veya Opera ile çalışıyor. Çok basit bir çalışma mantığına sahip olan eklentiyi kullanmak için, sunumu açın, adresini düzenleyin, daha sonra ekranda görünen bağlantıyı ziyaret edin, gösterilen erişim kodunu girin, hepsi bu kadar. Artık mobil cihazı bir uzaktan kumanda gibi kullanmak mümkün oluyor. İki büyük düğmeyi kullanarak sayfalar arasında ileri veya geri gidebilirsiniz.

Bu aracın etkileyici şekilde çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca konuşmacı notları ve zamanlayıcıyı da gösteriyor. Mobil site, ana ekrana bir kısayol ekleme konusunda bildirimde bulunarak işleri biaz daha kolaylaştırıyor. Böylelikle gelecek sefer bir sunum yapmak istediğinizde, doğrudan ana ekrandan kısayola tıklatarak zaman kazanabilirsiniz.

Söz konusu tarayıcı eklentisini bu sayfadan indirebilirsiniz. Ekranda karşınıza çıkacak yönergeleri takip ederek sunumlarınızı kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER