Teknoloji

Google Slaytlar gerçek zamanlı alt yazı ekleme desteğine kavuştu

google slaytlar

Google, Erişilebilirlik Farkındalık Ayı çerçevesinde G Suite üretkenlik seti içinde sunduğu Google Slaytlar uygulamasına yeni bir alt yazı özelliği ekledi. Söz konusu özellik, bilgisayarın yerleşik mikrofonundan yararlanacak ve konuşmacının sözlerini yazıya çevirerek slaytların altında gösterecek.

Google bu yeni özellikle öncelikli olarak işitme engellilere ve işitme konusunda güçlük yaşayanlara yardımcı olmayı hedefliyor. Ancak özelliğin İngilizceyi yazılı olarak daha iyi anlayanların deneyimini geliştireceğini görmek de çok zor olmuyor.

Microsoft da sunum uygulaması PowerPoint’te bir yılı aşkın bir süredir benzer bir özellik sunuyor. Hatta PowerPoint’in sunduğu çözümün Google’ınkine kıyasla daha güçlü olduğu bile söylenebilir. Microsoft’un uygulaması, şirketin Tercüman hizmetinden yararlanarak sözlü sunumu 60’dan fazla dile çeviriyor ve çeviriyi doğrudan sunumu izleyenlerin telefonlarına aktarabiliyor.

Google Slaytlar canlı alt yazı desteğini şu an için tek dilde sunuyor

Google Slaytlar kullanıcılarına sunulan canlı alt yazı özelliği şu an için sadece Amerikan İngilizcesini destekliyor. Ancak özellik şimdiden tüm dünyada kullanıma sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER