Teknoloji

Android’i masaüstüne taşıyan Remix OS’in kapsama alanı genişliyor

chrome os android

remix os

Masaüstünde kullanıma uygun özellikler barındıran bir Android versiyonu olan Remix OS, CES 2016’da görücüye çıkmıştı. Neredeyse tüm x86 makinelere yüklenebilen işletim sistemini geliştiren Jide, 1 Martta yayınlanacak beta sürümüyle eski 32-bit PC’lerin de Remix’in kapsama alanına gireceğini açıkladı. Yani can çekişen, küflenmeye yüz tutmuş eski bir PC’niz varsa, Remix sayesinde yeniden hayata döndürebileceksiniz. Bunun için işletim sistemini ücretsiz olarak indirip bir USB belleğe yüklemek ve bu belleği bilgisayara takmak yeterli olacak.

Android’e fare ve klavye gibi çeşitli masaüstü özellikleri kazandıran işletim sistemi, ekranın alt kısmına uygulamaların gösterimi için özel bir alan yerleştiriyor. Özünde Android olduğu için Remix yüklü masaüstü bilgisayarda Instagram’dan Clash of Clans’e kadar uzanan pek çok uygulama ve oyun çalıştırılabiliyor.

Yeni beta sürümü, Remix’e 32-bit desteğinin yanı sıra çift işletim sistemi çalıştırma desteği, havadan güncelleme özelliği getiriyor. Güncelleme, mevcut versiyondaki çeşitli hataları da düzeltiyor. Jide kurucusu David Ko, güncellemelerin mevcut verileri sileceği korkusunu yaşamadan günlük aktiviteler konusunda Remix OS’e çok daha fazla güvenilebileceğini belirtti.

Şu anda günlük işleri için tamamen Remix OS’ten faydalananların sayısı fazla olmasa da, Google Play servislerinin ve Google Play Store’un işletim sisteminde ön yüklü olarak bulunmaması, kullanıcıları zorlayan noktalar arasında yer alıyor. Dolayısıyla projenin tam potansiyelini karşılaması adına halen biraz daha fazla çabaya ihtiyaç duyuluyor.

İLGİLİ HABERLER