ManşetlerTeknoloji

Rekabet Kurumu, Meta hakkında Threads nedeniyle soruşturma başlattı

threads rekabet kurumu meta

Rekabet Kurumu Meta hakkında geçtiğimiz temmuz ayında faaliyete geçirdiği yeni sosyal platformu Threads nedeniyle soruşturma başlattı. Şirketin eski adıyla Twitter, yeni adıyla X’e rakip olarak çıkardığı Threads’e girebilmek için bir Instagram hesabına sahip olmak gerekiyordu. Bu gereksinimin soruşturmanın nedeni olduğu anlaşılıyor.

Rekabet Kurumu tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Meta Platforms, kullanıma yeni sunmuş olduğu Threads isimli uygulamayı, Instagram uygulamasıyla bağlamak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6’ncı maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu’nca karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Meta hakkında soruşturma açılmasına karar vermiştir.”

Meta, Threads’i benzer endişeler nedeniyle Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde kullanıma sunmamıştı. Threads’in 14 Aralık itibarıyla Avrupa’da kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Bu süre zarfında Meta aradaki bağlantıyı gevşetmeye yönelik bazı adımlar atsa da, Threads’e katılmak için hâlâ bir Instagram hesabına sahip olmak gerekiyor.

Rekabet Kurumu Meta hakkında daha öncede soruşturma başlatmıştı

Rekabet Kurumu Meta hakkında daha önce de farklı konularda soruşturmalar yapmıştı. Özellikle WhatsApp ve Facebook arasındaki veri paylaşımı konusuna odaklanan kurum, 2022’nin ekim ayında bu nedenle şirkete para cezası kesmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER