ManşetlerTeknoloji

Meta’nın sosyal medya uygulaması Threads, Avrupa’da yayına hazırlanıyor

threads rekabet kurumu meta

Sosyal medya dünyasında uzun süredir beklenen gelişme sonunda gerçekleşiyor: Meta’nın sosyal medya platformu Threads, Avrupa’da kullanıcılara sunulmaya hazırlanıyor. Bu heyecan verici lansman, 14 Aralık’ta Avrupa Birliği’nde gerçekleşecek. Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Avrupa kullanıcıları için Instagram’da görünen bir geri sayım saati, yaklaşan bu büyük olayın habercisi olarak karşımıza çıkıyor.

Avrupa’daki kullanıcılar, Threads’ın beklenen lansmanı hakkında bilgi veren bir etiket bulacaklar. Bu etiket, kullanıcıların Twitter benzeri bu yeni platformda nasıl bir deneyim yaşayacaklarını merakla beklemelerine neden oluyor. The Verge’in haberine göre, bu geri sayım saati Threads web sitesinde de mevcut, ancak bu özellik yalnızca Avrupa Birliği tabanlı IP adreslerinden erişilebilir durumda. Ek olarak, Avrupa’daki Instagram kullanıcıları, “etiket” kelimesini aratarak yaklaşan lansmanı duyuran bir QR kodu bulabilirler.

Ancak, Meta’nın bu heyecan verici lansmanı ile ilgili bazı soru işaretleri de bulunuyor. Özellikle 14 Aralık’ta hangi Avrupa Birliği ülkelerinde Threads’ın kullanıma sunulacağı henüz netlik kazanmış değil.

Threads’in Avrupa’da gecikmesinin nedeni yeni Dijital Pazarlar Yasası

Türkiye’de ilk günden itibaren erişilebilir durumda olan Threads’in Avrupa’daki lansmanının gecikmesinin arkasında, Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlar Yasası (DMA) ile ilgili zorluklar yatıyor. Temmuz ayında Meta ve diğer teknoloji devleri, platform koruyucuları olarak sınıflandırıldı ve kullanıcı onayı ve veri koruma konularında daha sıkı kurallara tabi tutuldu. Görünüşe göre Meta, bu yayın için zamanında uyum sağlama konusunda başarılı oldu, ancak uygulamanın kendisinin düzenlemelere uyum sağlamak için değiştirilip değiştirilmeyeceği hala belirsiz.

Threads’ın inişli çıkışlı geçen bir yılı oldu. X olayının ortasında büyük bir ilgiyle piyasaya sürülen uygulama, başlangıçta kullanıcıların dikkatini çekti. Ancak platformda yapılacak çok fazla şey olmadığını fark eden kullanıcılar, zamanla ilgilerini kaybettiler. Meta, bu duruma hızlı bir şekilde tepki göstererek, uygulamaya çeşitli özellikler ve araçlar ekledi. Son birkaç ay içinde Threads, aranabilir konular, yani hashtagler, ve ayda 150 TL civarında ödemeden kullanılabilen bir düzenleme butonu gibi birçok yeniliğe ev sahipliği yaptı.

Video: TECNO CAMON 20 Premier 5G incelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER