Manşetler

Redmi Note 7 Ön İnceleme – Video

redmi note 7

Xiaomi bu yılın başında Redmi serisini bir alt marka hâline getirmişti. Bu markanın ilk üyesi de Redmi Note 7 olmuştu. MWC 2019’daki Xiaomi standında Redmi Note 7 de sergilenen telefonlar arasında yer alıyordu. Bu sayede piyasaya yeni yeni çıkmaya başlayan Android telefonla tanışma fırsatı elde ettik.

Redmi Note 7, gayet şık görünen, hem mavi hem de pembe rengi güzel duran bir akıllı telefon. Videoda gördüğünüz pembe renkli modelin kenarlarında kırmızı renkli çerçeve de hoş bir görünüm oluşturuyor. Günümüzün tasarım eğilimlerini yansıtıyor, arka cam yüzeye epey parlak, kir ve parmak izine karşı hassas. Hafif kavisli cam yüzey ışığa tutulduğunda oluşturduğu ışık oyunlarıyla görenleri etkileyecektir. Ön tarafta yer alan 6.3 inç ekranın üst kısmında damla biçiminde çentik var. Ekranın etrafını saran çerçeve her kenarda hemen hemen eşit kalınlığa sahip. Biraz kalın olsa da, ekranın kenardan kenara uzanan bir görünümü koruduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan bize biraz iPhone XR’ı hatırlattı.

6.3 inç ekran, 1080p çözünürlüğe sahip. IPS LCD teknolojisi kullanılmış, renkler canlı, parlaklık da iyi seviyede. Telefon Snapdragon 660 işlemciyle geliyor. Farklı fiyat seviyelerine göre; 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza, 4 ya da 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza gibi seçenekler mevcut. İşlemcisi ve RAM’ine baktığımızda, karşımızda orta segment Android telefonlarda gördüğümüz seviyede, günlük işleri rahatlıkla görmeyi sağlayacak, birçok oyunu da düzgün şekilde oynatacak bir telefon bulunduğunu görüyoruz.

Telefonun 4000 mAh kapasiteli pili en güçlü yanlarından bir tanesi olarak öne çıkıyor. Ekran ve işlemcinin çok üst seviyede olmaması, pilin bir günü rahatlıkla çıkarabileceğini gösteriyor. Quick Charge 4 desteği mevcut. Yani kutudan çıkan şarjla normale göre daha hızlı şarj edilebiliyor.

Redmi Note 7’nin bir özelliği de Xiaomi üretimi olan 48 megapiksel arka kameralı ilk akıllı telefon olması. Bu kameranın yanına 5 megapiksel çözünürlüklü bir derginlik kamerası da eşlik ediyor. Kamera uygulaması artık çoğu akıllı telefonda gördüğümüz tarzda tasarıma sahip. Kamerada yapay zekâ modu varsayılan olarak açık geliyor. Video tarafında ise en fazla 1080p çözünürlük desteğinin sunulduğunu görüyoruz. Önde de 13 megapiksel kamera mevcut.

Redmi Note 7 özellikler açısından belki çok üst seviyede olmayabilir. Ancak çoğu kullanıcı için makul özelliklerin bulunduğunu, ekranın bile başlı başına kullanıcıları memnun edeceğini söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER