Manşetler

Xiaomi Redmi Note 7S ile Note 7’nin çıtasını yükseltiyor

redmi note 7s

Redmi Note 7 serisi geçen hafta içinde 2 milyon sevkiyat rakamını geçti. Hemen ardından yeni bir Redmi Note serisi telefonun tanıtımı gerçekleştirildi. Xiaomi, Redmi Note 7‘nin özellikleri biraz daha güçlü hâle getirilmiş versiyonu olan Redmi N0te 7S’i Hindistan’da tanıttı. Redmi Note 7S’in öne çıkan özelliklerinden bir tanesi 48 megapiksel arka kamera oluyor. Böylelikle Note 7’nin temel versiyonunda bulunan 12 megapiksel sensöre göre ilerleme kaydediliyor. Bu arada, Türkiye’de satılan Redmi Note 7’de 48 megapiksel arka kameranın bulunduğunu hatırlatalım.

Redmi Note 7S’in 10999 rupi (yaklaşık 957 TL) fiyatı karşılığında 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı gibi özellikleri sunuluyor. 12999 rupi karşılığında da 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza barındıran versiyon satılıyor. Telefonun siyah, mavi ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneği de bulunuyor. Telefon 23 Mayıs itibarıyla Hindistan’da, farklı çevrimiçi satış kanalları üzerinden satılacak. Ayrıca daha sonra fiziksel mağazalara da gelecek. Redmi Note 7’nin satıldığı ülkemize ilerleyen haftalarda Redmi Note 7S’in gelmesini de bekleyebiliriz.

Redmi Note 7S’in de önü ve arkası cam ile kaplı. Önde 6.3 inç Full HD+ ekran var. Ekranda U biçimli çentik var ve burası 13 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Hem ön hem de arkası Corning Gorilla Glass 5 ekran camıyla kaplı. Böylelikle çizik veya çatlaklara karşı yüksek koruma sağlanıyor.

Arkada 48 megapiksel kameranın yanı sıra 5 megapiksel çözünürlüklü ikinci kamera var. Bu kamera derinlik sensörü işlevi görüyor ve portre fotoğraflarda arka planın düzgün biçimde bulanıklaştırılmasına yardım ediyor. Ana sensörün diyafram açıklığı f/1.8 iken, derinlik algılamalı kamerada bu değer f/2.4.

Telefonda sekiz çekirdekli CPU barındıran Qualcomm Snapdragon 660 yongaset ve Adreno 512 GPU var. 3 veya 4 GB RAM ya da 32 veya 64 GB dahili hafıza da mevcut. Depolama alanı microSD kart yuvası sayesinde daha da artırılabiliyor. Android 9.0 Pie tabanlı MIUI 10 da yüklü olarak geliyor.

Note 7S’te 4000 mAh kapasiteli pil var. Quick Charge 4.0 destekli ve 18W hızlı şarj imkanı sunuyor. Ancak kutudan 10W şarj adaptörü çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER