Teknoloji

Redmi, Note 13 serisinin 4G modellerini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor

redmi note 13 pro 4g

Redmi Note 13 serisi eylül ayında Çin’de gözler önüne çıkmıştı. Seri, 4 Ocak itibarıyla Çin dışında da kullanıcılarla buluşmaya başlayacak. Orijinal modelleri 5G desteğiyle sunan Xiaomi, serinin 4G versiyonunu da hazırlıyor. Yeni bir sızıntı, Redmi Note 13 4G serisinin özelliklerini gözler önüne seriyor.

4G serisinde de kullanıcıların karşısına Note 13 ve Note 13 Pro olmak üzere iki model çıkacak. Bu iki telefon teknik özellikleri itibarıyla selefleriyle neredeyse aynı olacak. Her iki modelde de ana kamerayı yenileyen Redmi, Pro versiyonda daha güçlü bir işlemciye yer verecek.

İki telefonda da 6.67 inç büyüklüğünde, Corning Gorilla Glass ile korunan AMOLED ekranın bulunduğu belirtiliyor. Full HD+ çözünürlüklü ekranın yenileme hızının 120 Hz olduğu da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. Note 13 4G’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 685’in, Pro versiyonda ise ismi henüz netleşmeyen MediaTek markalı bir işlemcinin olduğu belirtiliyor. Akıllara gelen ilk seçenek ise Helio G99 oluyor.

Redmi Note 13 4G serisinin üyelerini ana kamera ayırıyor

Her iki telefonda da RAM seçeneklerinin 8 ve 12 GB, depolama alanı seçeneklerinin ise 256 ve 512 GB olduğu belirtiliyor. Android 13 ve MIUI 14 kullanıcı arayüzü telefonların özellikleri arasında yer alıyor.

Redmi Note 13 4G 108 megapiksel, Pro versiyon ise 200 megapiksel ana kamerayla gelecek. Her iki telefonda da ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ile 2 megapiksel makro veya derinlik sensörü eşlik edecek. Çift SIM, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, NFC ve USB-C girişi de telefonlarda kullanıcıları bekliyor.

İLGİLİ HABERLER