Teknoloji

Redmi K30 Ultra için ipuçları MIUI 12’de görüldü

redmi k30 pro ultra

Xiaomi’nin Redmi markasıyla piyasaya sürmeyi planladığı yeni bir telefonun izleri ortaya çıktı. XDA-Developers’ın “kacskrz” rumuzlu üyesi, telefonun izlerine MIUI 12’nin kodlarında rastladı. “Cezanne” kod adıyla anılan cihazın Redmi K30 Ultra adıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Söz konusu kod biraz daha detaylı biçimde incelendiğinde akıllı telefonun arkasında dört kameranın bulunduğu ve açılır bir ön kamera mekanizması taşıdığı görülüyor. Ana kamera çözünürlüğünün 64 megapiksel olacağı belirtilirken, diğer kamera sensörleri konusunda bilgi verilmiyor.

Redmi’nin yeni akıllı telefonuyla ilgili en dikkat çekici noktalardan birisi de işlemciyle ilgili. K30 Ultra’nın MediaTek Dimensity serisi bir işlemciyle gelmesi bekleniyor. 64 megapiksel kameranın varlığı, Dimensity 1000 gibi güçlü seçenekleri ön plana çıkarıyor. Bu işlemcinin 5G desteğini mümkün kıldığını belirtmekte de fayda var.

XDA’nın haberinde, daha önce 144Hz yenileme hızına sahip ekran, Dimensity 1000 işlemci, 64 megapiksel Sony IMX686 kamera sensörü gibi özellikler taşıyan Redmi telefonuna dair dedikoduların varlığı da hatırlatıldı. Açılır ön kamera mekanizması da söz konusu dedikodularda bahsedilen özelliklerden birisiydi. Ancak bu cihazın Redmi K30 Ultra olduğu konusunda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER