Manşetler

Redmi K30 Pro resmiyet kazandı: Üst sınıf özellikler uygun fiyatla geliyor

redmi k30 pro

Xiaomi, Redmi K30 Pro için beklenen duyuruyu sonunda yaptı. Çinli üreticinin uygun fiyat karşılığında üst sınıf teknik donanım sunma politikasının en son halkası olan cihaz; K20 Pro (Asya) ve Mi 9T Pro’nun (Avrupa) takipçisi konumunda. Bu iki telefon, Xiaomi’nin faaliyet gösterdiği bölgelerde 2019’un en popüler cihazları arasına girmeyi başarmıştı.

Redmi K30 Pro’nun geçtiğimiz aralık ayında Çin’de tanıtılan Redmi K30‘dan biraz farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Akıllı telefonun arkasında sensörlerin kare şeklinde dizildiği, yuvarlak bir kamera modülü bulunuyor. K30’da ön kamerayı ekran üzerindeki deliğe yerleştiren Redmi, K30 Pro’da ise açılır kamera mekanizmasını tercih etmiş.

Redmi K30 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. Bu işlemci, 5G desteğini de beraberinde getiriyor. Akıllı telefonun 6.67 inç büyüklüğündeki AMOLED paneli ise 1080p çözünürlük sunuyor ve HDR10+ desteğine sahip. Ekranın yenileme hızının sadece 60Hz olması ise Redmi K30 Pro’yu rakibi olan 2020 çıkışlı bazı telefonların gerisinde bırakıyor.

Akıllı telefonun dörtlü arka kamera sisteminde ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 13 megapiksel ultra geniş açılı sensör, 2 megapiksel makro kamera ve 5 megapiksel telefoto sensör sistemi tamamlıyor. Telefoto sensörün de makro çekim yeteneklerinin bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Xiaomi, bu son kamera sensörünün yakınlaştırma yetenekleri üzerinde özellikle duruyor. Telefonun “Zoom Edition” isimli özel versiyonunda ise bu kamera sensörünün yerini 30x hibrit zum da yapabilen başka bir telefoto sensör alıyor.

redmi k30 pro

8K video kaydı yapabilen telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı da mevcut. IP53 suya dayanıklılık sertifikası, NFC, Wi-Fi 6 desteği de telefonun özellikleri arasında bulunuyor. Redmi K30 Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4700 mAh kapasiteli pili sağlıyor. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil, 33W hızlı şarj desteğine sahip. Xiaomi’den yapılan açıklamada, Redmi K30 Pro’da doğrusal motorun desteklediği gelişmiş bir dokunsal geri bildirim sisteminin bulunduğu da belirtildi.

Redmi K30 Pro ilk önce Çin’de piyasaya çıkacak

Redmi K30 Pro ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Akıllı telefon ardından Hindistan’da raflardaki yerini alacak. Akıllı telefonun Avrupa’da ise Xiaomi Mi 10T gibi bir isimle piyasaya çıkabileceği düşünülüyor.

Redmi K30 Pro, Çin’de 2 bin 999 yuandan (2 bin 763 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Bu meblağı ödeyenler telefonun 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı taşıyan versiyonuna sahip olabilecek. 3 bin 999 yuan (3 bin 684 TL) ödeyenler ise 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip K30 Pro Zoom Edition’ın sahibi olabilecek.

İLGİLİ HABERLER