Teknoloji

Redmi 9A ve 9C’nin tanıtım tarihi belli oldu

redmi 9a

Redmi 9A ve 9C’nin tanıtım tarihi, Xiaomi Malezya’nın Facebook sayfasında paylaşılan bir görsel sayesinde ortaya çıktı. Her iki akıllı telefon da 30 Haziran itibarıyla resmiyet kazanacak. İki cihazın da uygun fiyatlı olması beklenirken, Xiaomi potansiyel kullanıcılara “büyük ekran ve büyük pil” vadediyor.

9A ve 9C hakkındaki dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Tıpkı Redmi 9 örneğinde olduğu gibi, burada da bahsedilen özelliklerin büyük kısmının doğru çıkması bekleniyor. Her iki telefonda da 6.53 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü LCD ekranın ve 5000 mAh kapasiteli pilin bulunacağı söyleniyor.

Sızan görsellere göre, Redmi 9A’nın arkasında tek bir arka kamera yer alacak. Bu kameranın 13 megapiksel çözünürlüğünde olacağı belirtilirken, bu kameraya eşlik edecek LED flaş da görsellerde fark ediliyor.

Redmi 9A ile birlikte gün yüzüne çıkacak olan 9C’nin ise biri NFC destekli diğeri ise NFC’siz iki farklı versiyonunun bulunacağı söyleniyor. NFC’siz versiyonun arkasında 13, 5 ve 2 megapiksel çözünürlüklü üç kameranın, NFC destekli versiyonda ise 13 ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki kameranın bulunacağı söyleniyor. USB-C girişi ve 3.5 mm. kulaklık jakı, iki versiyonun ortak özellikleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER