Teknoloji

Redmi 9i tanıtıldı: Redmi 9A’yla aynı özellikler, daha yüksek RAM kapasites

redmi 9i

Xiaomi’nin çatısı altındaki Redmi’nin telefon isimlendirme şeması oldukça karışık. Markanın bir telefonu, farklı bölgelerde farklı isimlerle piyasaya çıkabiliyor. Kimi zaman da bir telefon, küçük bir donanım değişikliği geçirse bile ismi değişebiliyor. Redmi 9A’nın daha yüksek RAM kapasitesine sahip versiyonu olan Redmi 9i, bu yaklaşımın en son örneği oldu.

Redmi 9i’yle 9A arasındaki tek fark, 9i’nin RAM kapasitesinin daha yüksek olması. Bunun dışında iki cihaz birbirleriyle neredeyse tamamen aynı. Bu da Redmi’nin isimlendirme stratejisi konusunda akıllarda bazı soru işaretleri doğuruyor.

Redmi 9i’nin kalbinde MediaTek Helio G25 işlemci bulunuyor. Akıllı telefon kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini MIUI 12 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. 6.53 inç büyüklüğündeki ekran HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın üzerindeki çentik ise 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

redmi 9i

Redmi 9i’nin arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü tek bir arka kamera bulunuyor. Bu kameraya LED flaş eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi veren 5000 mAh kapasiteli pili ise microUSB girişi üzerinden dolduruluyor.

redmi 9i

Redmi 9i’de de Gece Yarısı Siyahı, Deniz Mavisi ve Doğa Yeşili renk seçeneği sunuluyor. Telefonun 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı kapasiteli baz versiyonu, Hindistan’da 8299 rupi (844 TL) karşılığında satılacak. 128 GB depolama alanı isteyenlerin ise 9299 rupi (946 TL) ödemesi gerekecek.

Redmi 9i, Hindistan’da 18 Eylül’de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER