Manşetler

Uygun fiyatlı Redmi 9, Redmi 9A ve Redmi 9C modelleri tanıtıldı

Uygun fiyatlı Redmi 9, Redmi 9A ve Redmi 9C modelleri tanıtıldı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Redmi Note 9 serisinin ardından daha düşük fiyatlı, giriş segmenti Android telefon isteyenler için Redmi 9, Redmi 9A ve Redmi 9C modelleri de tanıtıldı. Şimdi bu üç telefonun ne gibi özellikler sunduğuna yakından bakalım.

Redmi 9

Bu bütçe dostu akıllı telefonda dörtlü arka kamera kurulumu bulunuyor. İster hızlıca çekim yapın, ister geniş açılı grup çekimi gerçekleştirin, ister yakındaki detayları yakalayın ya da hoş görünen portre fotoğraflar çekin; Redmi 9 hepsini yerine getirecektir. Ne var ki, yüksek piksel sayısı meraklılarının ilgisini çekecek bir şey yok. 13 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. Önde de 8 megapiksel kamera mevcut durumda.

6.53 inç Full HD+ nokta delikli ekranı TÜV Rheinland Low Blue Light (Düşük Mavi Işık) sertifikasına sahip. Corning Gorilla Glass 3 ekran camıyla da ekranın koruması güçlendiriliyor. Güç ve ses tuşları sağ kenarda yer alıyor. Hoparlör, USB-C portu ve kulaklık jakı da alt kenarda bulunuyor.

İçeride sekiz çekirdekli MediaTek Helio G80 yonga set, 5020 mAh kapasiteli pil ve 18W hızlı şarj desteği bu telefonun başlıca özellikleri arasında yer alıyor. Ne var ki, telefonun kutusundan 10W şarj adaptörü çıkıyor. 3 GB ya da 4 GB RAM seçenekleri ve 32 GB ya da 64 GB depolama alanı seçenekleri mevcut.

Redmi 9 amiral gemisi telefonlarla karşılaştırıldığında onlarda olan birçok özelliği bünyesinde bulunduruyor. Çift SIM kart desteği, kulaklık jakı, kızılötesi port, NFC, Bluetooth 5.0 ve 512 GB’ye kadar depolama alanı artırma imkanı gibi özellikler var.

Android 10 tabanlı MIUI 10 ile yüklü gelen telefonun parmak izi okuyucusu da arkada bulunuyor. Yüzle ekran kilidi açma özelliği de var. Avrupa’da 3GB+32GB için 149 avro; 4GB+64GB için 169 avro fiyat belirlendi. Gri, mor ve yeşil renk seçenekleri çıkacak.

Redmi 9A ve Redmi 9C

Xiaomi aynı zamanda Redmi 9A ve Redmi 9C modellerini de tanıttı. Bu iki telefon birçok özellik bakımından normal Redmi 9 modeliyle ortak, ancak bazı eksiklikleri var. 6.53 inç ekranları daha düşük çözünürlükte ve arkadaki kamera sayıları da daha az. 9C’nin üç, 9A’nın bir arka kamerası var. İşlemci olarak da daha zayıf olan MediaTek Helio G25 seçilmiş. Her ikisinde de sadece 10W şarj desteği var, parmak izi okuyucusu yok ve microUSB portu barındırıyor.

Redmi 9C modeli NFC işlevini korurken sadece 3 GB RAM seçeneği var. Ancak 9A modelinde 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza var. İlginçtir ki, 9C ve 9A’da MIUI 12 yüklü gelirken Redmi 9’da MIUI 11 bulunuyor.

Redmi 9A için 99 avro fiyat belirlendi. 9C’nin ise 2 GB RAM + 32 GB versiyonu için 119 avro, 3 GB RAM + 64 GB versiyonu için de 139 avro istenecek. Her iki telefonda da depolama alanını genişletme imkanı mevcut. Redmi 9A’nın gri, yeşil ve mavi renk seçenekleri var. 9C’de de turuncu, gri ve mavi renk seçenekleri bulunuyor.

Bu üç telefonun yakın zamanda Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER