Teknoloji

Xiaomi Redmi 12C Türkiye’de satışa sunuldu

redmi 12c redmi 12
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi‘nin en yeni giriş segmenti akıllı telefonu Redmi 12C, Türkiye’de piyasaya çıktı. Akıllı telefonun kalbindeki MediaTek Helio G85 işlemciye 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Bu bellek kapasitesi sanal olarak 5 GB daha artırılabiliyor. 64 veya 128 GB depolama alanının üstüne ise microSD kart desteğiyle 1 TB daha eklemek mümkün oluyor.

5000 mAh pile sahip olan cihaz, gün boyu kullanım için yeterli gücü vadediyor. Gelişmiş ve hassas parmak izi sensörüyle gelen 12C, kullanıcıların yalnızca parmaklarını doğrudan ekrana dokundurarak telefonun kilidini açmalarına, bir uygulamayı açmalarına veya bir mobil ödemeyi doğrulamalarına olanak tanıyor.

Akıllı telefonda 6.71 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü 20.5:9 görüntü oranına sahip ekran bulunuyor. Bu ekran kitap okurken, video izlerken ve oyun oynarken daha iyi ve sürükleyici bir deneyim vadediyor. Okuma modu özelliği ise uzun ekran süresiyle birlikte oluşabilecek göz yorgunluğunu gidermeye yardımcı oluyor. Bu ekran, genel estetiği ve tutuş hissini iyileştiren düz bir kenar ve tek parça kavisli bir arka kısım ile birlikte şık ve dikkat çekici bir tasarımda bir araya geliyor.

Redmi 12C; Grafik Gri, Okyanus Mavisi, Nane Yeşili ve Lavanta Moru olmak üzere dört renk seçeneğiyle sunuluyor.

Akıllı telefon 50 megapiksel ana kamerasıyla günlük yaşamda daha fazla ayrıntıyla canlı anlar yakalayabiliyor. Güçlü HDR ve Gece Modu sayesinde 12C, zorlu koşullarda bile daha fazla ayrıntıyla daha net şehir gece manzarası fotoğrafları çekebiliyor.

Redmi 12C Türkiye fiyatı ne kadar?

Redmi 12C Türkiye’de 4899 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Telefonun 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip modelinin fiyatı 4899 TL, 128 GB depolama alanına sahip modeli içinse 5299 TL ödemek gerekiyor. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip model ise Xiaomi’nin çevrimiçi mağazasında hâlihazırda mevcut değil.

İLGİLİ HABERLER