Teknoloji

Reddit Dubsmash platformunu şubat ayında kapatacak

reddit

Reddit, video platformu Dubsmash’i 22 Şubat 2022’de kapatacağını açıkladı. Şirket, TikTok benzeri bir video platformu olan Dubsmash’i 2020’nin aralık ayında satın almıştı. 22 Şubat 2022’nin ardından Dubsmash’i uygulama mağazalarından indirmek mümkün olmayacak. Buna ek olarak, cihazlardaki Dubsmash uygulaması da çalışmayacak.

Satın alma duyurusu yapıldığında Dubsmash’in kendi platformunu ve markasını koruyacağı belirtilmişti. Reddit’in konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Güçlerimizi birleştirmek için mükemmel bir eşleşmeyiz. Reddit’te tutkulu topluluklar zamanlı, interaktif ve doğal fikir alışverişleri için bir araya geliyor. Video da insanların etkileşiminde giderek artan bir öneme sahip.”

Dubsmash ekibinin geliştirdiği yeni video özellikleri de Reddit’te kullanıcılarla buluşuyor. Uygulamanın yerleşik kamerasında artık kayıt hızını değiştirme ve zamanlayıcı kurma seçenekleri mevcut. Buna ek olarak; yatay ve portre modunda videolar yüklemek ve aynı anda birden fazla videoyu kırpmak da mümkün olacak. Yeni düzenleme ekranında ise kliplere çıkartma, filtre ve dublaj eklenebilecek.

Reddit, Dubsmash kararıyla ABD’deki Siyah ve Latin kökenli kullanıcıları etkileyecek gibi görünüyor. 2020’nin sonuna ait verilere göre, ABD’deki Siyah gençlerin yüzde 25’i platformu kullanıyor. Reddit’in Siyah ve Latin kullanıcılara yönelik tutumuna gelen eleştirileri düşününce bu durum biraz daha ilginç hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER