EğlenceManşetler

Red Dead Redemption yeniden karşımızda: Switch ve PlayStation kullanıcıları için büyük sürpriz

Rockstar Games’in öne çıkan oyunlarından Red Dead Redemption, Nintendo Switch ve PlayStation 4 için geri dönüyor. Üstelik, bu oyun PS5’te geriye dönük uyumlulukla da oynanabilecek. Bu sürpriz duyuru, Rockstar Games tarafından pazartesi günü yapıldı. Oyunun bu yeni sürümü, 2009 yılında eski Rockstar geliştiricileri tarafından kurulan Double Eleven tarafından hazırlandı.

Oyunun bu iki platform için çıkışı 17 Ağustos’ta gerçekleşecek. Bu çıkış, oyunun PS3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülmesinin üzerinden on yıldan fazla bir zaman geçtikten sonra gerçekleşiyor. Ancak belirtmek gerekir ki, bu sürüm zaten yeni Xbox konsollarıyla uyumlu. 2018 yılında ise oyunun devasa bir devam oyunu piyasaya sürüldü.

Red Dead Redemption’ın heyecan veren geri dönüşü!

Bu sürümler ayrıca, John Marston’ın zombi ordularına karşı mücadele ettiği, kuralı olmayan, tek oyunculu “Undead Nightmare” modunu da içerecek. Red Dead Redemption, Nintendo eShop ve PlayStation Store’da 49,99 dolar yurt dışı fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Fiziksel sürümlerin ise 13 Ekim’de raflarda olması bekleniyor.

Yeni sürüm, birçok yeni dilde de oynanabilecek: Basit ve geleneksel Çince, Korece, Lehçe, Brezilya Portekizcesi, Rusça ve Latin Amerika İspanyolcası bu dillerin arasında yer alıyor.

Bu sürüm, tam anlamıyla bir yeniden yapım veya remaster olmasa da, son dönemin popüler video oyunu yeniden yapım ve remasterlarına katılıyor. Bu oyunlar arasında Dead Space, Resident Evil 4, Advance Wars, Link’s Awakening, Final Fantasy VII, System Shock ve The Last of Us gibi oyunlar bulunuyor. Ayrıca, The Witcher ve Super Mario RPG gibi beklenen projeler de var.

2018’de Rockstar, Grand Theft Auto üçlemesinin remastered sürümünü piyasaya sürmüştü, ancak bu, çok iyi sonuçlanmadı. Red Dead Redemption‘ın bu çalışması, Rockstar’ın üzerinde çalıştığı tek proje değil. Geçen yıl oyun geliştiricisi, 90’dan fazla video içeren büyük bir sızıntının ardından Grand Theft Auto VI‘nın geliştirilmekte olduğunu doğrulamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER