Teknoloji

WhatsApp’tan 32 kişiye kadar telekonferans özelliği yolda

whatsapp grupları

WhatsApp, en son beta sürümünde, 32 kişiye kadar olan grupların telekonferansla bağlantı kurmasına olanak tanıyan yeni bir özellik sunuyor. Yeni güncellemeler Android kullanıcıları için test aşamasında bulunuyor. Bu özellik dahilinde Telegram, Discord ve hatta Meta’nın Messenger platformu gibi diğer uygulamalardaki sohbet özelliklerine benzer özellikler sunuyor.

Uygulamanın söz konusu beta sürümünü kullananlar, grup sohbetlerinde dalgaya benzer bir ikon fark edeceklerdir. Ancak bu ikon, yalnızca WhatsApp hesabının bu özelliği etkinleştirdiği ve grupla uyumlu olduğu durumlarda görünecek. Bu butona tıklamak, hemen sesli sohbeti ve kendi arayüzünü başlatıyor. Böylece, gruptaki herkes, 32 kişiye kadar, konuşmaya başlamak için katılabilir. Mevcut grup aramalarının aksine, grup sesli sohbetleri, herkesin telefonunun çalmasına neden olmaz.

Tüm katılımcılar ayrıldığında, oturum aktif kalmaya devam eder, ancak bir saat sonra otomatik olarak sona erer. WhatsApp’taki sesli sohbetler, diğer mesajları gibi varsayılan olarak uçtan uca şifrelenmiştir.

Bu yeni sesli sohbet özelliği, beta sürümü olmayan kurulumlarda da görünebilir, çünkü WABetaInfo daha geniş bir yayın olduğunu belirtiyor. Meta, bu tür bir özelliği ilk defa kullanıma sunan taraf olmasa da (Telegram 2020’den beri sesli grup sohbet özelliğine sahip) WhatsApp, dünyada 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip en popüler sohbet uygulamalarından biri olmanın avantajını taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER