EğlenceManşetler

Call of Duty: Modern Warfare III duyuruldu, çıkış tarihi belli oldu

call of duty: modern warfare iii

Sonbahar yaklaşırken, yeni Call of Duty oyunu için de beklenen duyuru geldi. Activision, serinin yeni oyununun Sledgehammer Games tarafından hazırlanan Call of Duty: Modern Warfare III olacağını açıkladı. Oyun PC ve konsollarda 10 Kasım itibarıyla oyuncularla buluşacak.

Oyunun tanıtım videosu paylaşılmış olsa da, bu video pek fazla detay barındırmıyor. Ancak Activision bir süre önce seri tarihinde ilk defa oyuncuların bir yıl öncesinin Modern Warfare oyunundaki operatörlerini, silahlarını ve paketlerini yeni oyuna taşıyabileceğini açıklamıştı. Bu açıklama da, serinin yeni oyununun Modern Warfare III olacağını ve oyuncuların II. Dünya Savaşı zamanına dönmeyeceğinin sinyali olarak algılanmıştı.

Bir ara 2023’te yeni bir Call of Duty oyununun çıkmayabileceği iddiası da gündeme gelmişti. 2022’nin başında yayınlanan haberlerde Activision’ın işleri yavaşlatacağı ve Modern Warfare II için büyük bir takipçi hazırlamak yerine Warzone’u güncelleyeceği ve bir taraftan da ana serinin yeni oyunu üzerinde çalışabileceği belirtilmişti. Activision sonunda her yıl tam fiyatlı bir Call of Duty oyunu hazırlama geleneğini sürdürmeye karar vermişti.

Call of Duty: Modern Warfare III eski mod ve haritaları barındırabilir

Şubat ayında çıkan bir haberde Modern Warfare III’te geçtiğimiz yılın oyununa ait mod ve haritaların bulunacağı, ancak oyunun yine de bağımsız ve yeni bir içerik hissiyatı vereceği belirtilmişti. Activision’ın bunu nasıl başardığını veya başaracağını görmek için önümüzdeki ayları beklemek gerekiyor.

Microsoft ve Activision Blizzard arasındaki 68.7 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının yakında onaylanması öngörülüyor. Eğer bu süreç kasım ayından önce tamamlanırsa; Call of Duty: Modern Warfare III, ilk günden itibaren Xbox Game Pass’e gelecek ilk Call of Duty oyunu olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER