EğlenceManşetler

Call of Duty Efsanesi PlayStation’da devam edecek: Microsoft ve Sony arasında anlaşma

call of duty sony microsoft

Son aylarda teknoloji ve oyun dünyasının gündemini meşgul eden, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma planı, Call of Duty’nin PlayStation’daki yerini etkilemeyecek. Bu, oyun severler için kuşkusuz ki nefes kesen bir haber. Microsoft ve Sony, çok milyar dolarlık Call of Duty franchise’ının PlayStation konsollarında yerini korumasını sağlayacak bir anlaşmaya imza attı.

Activision Blizzard’ın satın alınmasının ardından Call of Duty’nin PlayStation’da kalacağına dair bağlayıcı bir anlaşmanın varlığı, Xbox CEO’su Phil Spencer tarafından açıklandı. Bu anlaşma, oyuncuların sevdikleri oyunları oynamak için daha fazla seçeneklere sahip olacakları bir geleceği müjdeliyor.

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almak için yaptığı 68.7 milyar dolarlık teklif, geçtiğimiz hafta ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun son dakika itirazlarını bertaraf etmişti. Bu kararın ardından satın alıma karşı çıkan son önemli düzenleyici olan Birleşik Krallık Piyasa ve Rekabet Otoritesi (CMA) ile Microsoft, sürtüşmelerini bir kenara bırakıp satın almayla ilgili bir uzlaşıya varmaya karar verdi.

Microsoft’un üst düzey yöneticisi Brad Smith, anlaşmanın onaylanmasının ardından bile Call of Duty’nin daha fazla platformda ve daha fazla tüketiciye ulaşmasını sağlamaya odaklanacaklarını belirtti.

Microsoft ve Sony, Call of Duty’nin PlayStation geleceğini garanti altına alıyor

Sony ve Microsoft arasındaki bu anlaşmanın şartları henüz tam olarak bilinmese de, bazı kaynaklar anlaşmanın 10 yıl süreli olduğunu belirtiyor. Sony, ilk etapta bu anlaşmayı reddetmiş olsa da, düzenleyici onayı almak için yapılan çeşitli hamlelerin ardından Sony, anlaşmayı kabul etti. Özellikle Microsoft’un, Nintendo ile bir anlaşma imzalayarak seriyi Nintendo’nun gelecekteki konsollarına taşıma sözü ve bulut oyun sağlayıcıları gibi NVIDIA ile varılan anlaşmalar bu kabulde etkili oldu.

İLGİLİ HABERLER