Eğlence

Red Dead Online’ın beta sürümü bugün dağıtıma çıkıyor

red dead online beta

Red Dead Redemption 2‘nin çıkışından yaklaşık bir ay sonra geliştirici Rockstar, oyunun çevrimiçi modunun da bu hafta içinden itibaren dağıtıma çıkacağını duyurmuştu. Red Dead Online’ın beta sürümü bugün itibarıyla bazı kullanıcıların indirilmesine sunulacak. Rockstar, birkaç yıl önce gerçekleşen GTA Online’ın çıkışı sırasında yaşanan sıkıntıları unutmamış olmalı ki, bu sefer kademeli bir dağıtım politikası izleyecek.

Oyunun “ultimate edition” sürümünü satın almış olanlar, bugün itibarıyla Red Dead Online beta’ya erişmeye başlayacaklar. Çarşamba gününden itibaren de, oyunun çıktığı gün olan 26 Ekim’de oynamış olanlar beta erişimine sahip olacaklar. Perşembe günü, 26-29 Ekim tarihleri arasında oyunu oynamış olanlar beta’ya erişebilecekler. 30 Kasım Cuma günü de beta erişimi herkese açılacak. Çevrimiçi oyun modu, oyunun PlayStation 4 ve Xbox One sürümüne sahip olanlar için ücretsiz.

Red Dead Online’da oyuncuları neler bekliyor?

Red Dead Online nasıl bir deneyim sunuyor? Rockstar’ın tanımına göre; Red Dead Redemption 2‘yi temel alan Red Dead Online, oyunun detaylı yeryüzünü, şehirlerini, kasabalarını ve çevrelerini birden fazla oyuncu tarafından paylaşılabilecek yeni bir canlı dünyaya dönüştürüyor. Karakterinizi oluşturup özelleştirebilir, yeteneklerinizi oyun tarzınıza göre düzenleyebilir, yeni deneyimlerin keşfine çıkabilirsiniz.

Red Dead Online dünyasına kendi başınıza veya arkadaşlarınızla girebilirsiniz. En fazla yedi kişinin olabileceği bir takım oluşturabilir veya mevcut bir takıma katılabilirsiniz. Birlikte kamp ateşi etrafında oturabilir, ava çıkabilir ya da balık tutmaya gidebilir,  canlı şehirleri ziyaret edebilir, gangster çeteleriyle savaşabilir, hazine avına çıkabilir, görevlere katılabilirsiniz. Tüm bunlar Rockstar’ın, oyunun açıklamasında yer alan satırların özeti.

Eğer GTA Online‘ı baz alırsak, Red Dead Online‘ın da zamanla değişmeye ve genişlemeye devam edecek bir oyun olacağını söyleyebiliriz. 2013’te çıkmasına rağmen, Rockstar GTA Online‘ı yeni özellikler ve seçeneklerle güncellemeye devam ediyor. Oyunun en büyük genişleme paketi geçtiğimiz aralık ayında yayınlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER