Manşetler

Realme X50 Pro tanıtıldı: Snapdragon 865, 64 MP kamera

realme x50 pro 5g

Realme X50 Pro, bir süredir resmi kanallardan yapılan paylaşımların sonunda gözler önüne çıktı. Realme’nin üst segment yolculuğundaki en yeni adım olan X50 Pro, normal şartlar altında MWC 2020’de tanıtılacaktı. MWC 2020 koronavirüs tehdidi nedeniyle iptal edilse de, Realme yeni amiral gemisi telefonunun duyurusunu gerçekleştirdi.

Tartıda 207 gram çeken ve 9.36 mm. kalınlığında olan X50 Pro, tasarımı itibarıyla Realme’nin daha önce çıkardığı telefonlardan pek fazla uzaklaşmıyor. Akılı telefonun kalbinde, daha önce açıklandığı gibi, Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. İşlemciye eşlik eden bellek seçenekleri 12 GB’ye, dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’ye kadar uzanıyor. Depolama alanını microSD kart ile büyütülemeyen telefon, dünyadaki tüm “ana akım” 5G şebekelerini destekliyor.

Akıllı telefonun 6.44 inç büyüklüğündeki ekranı 20:9 görüntü oranına sahip. 1080p çözünürlüklü OLED panel, 90Hz yenileme oranıyla geliyor. HDR10+ desteği sunan ekran, P3 renk gamının da tamamını kapsıyor. Parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapan bu ekranın sol üst köşesindeki kamera deliği ise 32 megapiksel çözünürlüklü ana ön kamerayı ve 8 megapiksel ultra geniş açılı kamerayı barındırıyor.

Realme X50 Pro’nun arkasında şirketin diğer telefonlarında da yer verdiği Samsung imzalı 64 megapiksel çözünürlüklü sensör bulunuyor. Bu sensöre 8 megapiksel ultra geniş makro kamera, 2x zum yapabilen 12 megapiksel çözünürlüklü telefoto kamera ve tek renk derinlik sensörü eşlik ediyor. Realme, telefonun 5x “optik hibrit zum” ve 20x “hibrit zum” yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

realme x50 pro

Realme X50 Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4200 mAh kapasiteli, çift hücreli pili sağlıyor. 65W Super Dart hızlı şarj teknolojisi sayesinde telefonun pili sadece 35 dakika içinde tamamen dolduruluyor. Sadece 20 dakikalık bir şarj işlemi ise doluluk oranını yüzde 60’a çıkarıyor.

realme x50 pro

Realme X50 Pro için ne kadar ödemek gerekecek?

X50 Pro’ya stereo hoparlörler yerleştiren Realme, cihazda kulaklık jakına yer vermemiş. Suya dayanıklılık sertifikası ve kablosuz şarj desteği de X50 Pro’nun eksikleri arasında bulunuyor.

Realme X50 Pro ilk etapta Çin, Hindistan ve Avrupa’da satışa sunulacak. Akıllı telefonun Avrupa’daki satış fiyatları 599 ila 749 avro arasında değişecek. Cihaz, yeşil ve kırmızı renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER