Teknoloji

Realme X50 Pro için Android 11 beta programı başladı

realme x50 pro android 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme, X50 Pro sahipleri için ilk Android 11 beta sürümünü kısa süre içinde hazır hâle getireceğini geçtiğimiz ay açıklamıştı. Sözünü tutan şirket, ilk Android 11 beta programı için katılımcı kabulüne başladı.

Realme UI üstüne kurulu olan bu paket, Android’in tüm yerleşik özelliklerini barındırmayacak. Realme, henüz ilk aşamalarında olan beta programına şimdilik sadece deneyimli geliştiricilerin katılmasını istiyor.

Beta testine katılan herkesin telefondaki işletim sistemi dosyalarını silip yeniden yazması gerekiyor. Dolayısıyla tecrübesiz kullanıcıların gerçekten bu süreçten uzak durması gerekiyor. Realme, beta programının kararlı bir kullanıcı deneyimi sunmaktan şu an için oldukça uzak olduğunun altını çiziyor.

Hâlihazırda otomatik zamanlama işlevi çalışmadığı için manuel zamanlamayı kullanmak gerekiyor. Bazı sistem fonksiyonlarının devredışı olduğu sürümde arayüzün de beklenenden uzak bir deneyim sunduğu belirtiliyor.

Buna ek olarak, Realme X50 Pro sahipleri ilk Android 11 betasını yüklemeleri durumunda cihazlarındaki bazı uygulamaları da kullanamayabilir. Dolayısıyla şu an için deneyimli geliştiriciler dışındakilerin bu sürümden uzak durmasında fayda var.

İLGİLİ HABERLER