Teknoloji

Nvidia Shield Android 11 ile güncelleniyor

nvidia shield android 11

Nvidia Shield, çıkışının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen güncellenmeye devam ediyor. Shield Software Experience Upgrade 9.0 güncellemesi, Nvidia Shield oyun konsoluna Android 11 ve diğer yenilikleri getiriyor.

Güncelleme, 2015 çıkışlı orijinal Shield’a da yüklenebiliyor. Orijinal Shield Android 5.0 Lollipop yüklü olarak gelmişti. Android 11 güncellemesi, Nvidia Shield’ı en çok güncellenen Android cihazlar arasına sokuyor. Karşılaştırmak gerekirse, 2015 çıkışlı Samsung Galaxy S6 Android Nougat 7.0 sürümünün ötesine geçememişti.

En yeni Shield yazılımı Android 11’in yanı sıra başka yenilikler de getiriyor. Varsayılan klavye olarak Google’ın Gboard’una geçiş yapan Nvidia, Bluetooth desteğinin kapsama alanına Bluetooth aptX standardını da ekledi. Buna ek olarak, artık Shield uyku moduna geçtiğinde Bluetooth bağlantısı da otomatik olarak kesilecek.

Nvidia Shield kullanıcılarını Android 11 ile buluşturan güncelleme, GeForce Now abonelerine de ekstra fayda sağlıyor. Shield artık GeForce Now’ın RTX 3080 paketine abone olanlar 4K HDR desteğinden yararlanabilecek. Buna ek olarak, GeForce Now abonelerinin tamamı Twitch entegrasyonundan faydalanabilecek. Bluetooth fare ve klavyelerine verilen desteğin kapsamı da güncellemeyle genişliyor.

İLGİLİ HABERLER