Teknoloji

Realme Race resmi belgelerde görüldü

realme race

Race kod adıyla anılan Realme telefonuna dair söylenti ve haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun resmiyet kazanmasının yaklaştığını gösteren işaretlere bir yenisi daha eklendi.

Realme’nin yeni serisinin ilk cihazı olması beklenen Race’in fotoğrafları, Çin’in resmi sertifika kurulu TENAA’nın belgelerinde görüldü. RMX2202 model numarasını taşıyan cihazda kamera delikli bir ekranın ve üçlü bir arka kamera sisteminin bulunması göze çarpıyor. Daha önceki dedikodulara göre, bu sistemde ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstlenecek. 13 megapiksel ultra geniş açılı ve telefoto kameraların da sistemi tamamlaması bekleniyor.

Telefonun tasarımı genel hatları itibarıyla daha önceki sızıntılarda görülenlere benziyor. Önceki sızıntılarda arka panelde “Dare to Leap” sloganı göze çarpmıştı. Ancak TENAA veri tabanındaki fotoğraflarda arka panelde GT logosu bulunuyor.

Realme Race büyük ihtimalle Qualcomm Snapdragon 888 işlemciyle gelecek. Bu işlemciye 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Android 11 işletim sistemini Realme UI kullanıcı arayüzünün tamamlamasına kesin gözüyle bakılıyor. 125W şarj desteği de sunması öngörülen cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilin vereceği belirtiliyor. 120 Hz ekran hızı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER