Teknoloji

Realme katlanabilir telefon geliştirmek için çalışıyor

realme türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Katlanabilir telefon pazarıyla ilgili haberlere yenileri eklenmeye devam ediyor. Bir süre önce Google’ın Pixel Fold adıyla anılan katlanabilir telefonunu çıkarmaktan vazgeçtiği iddiası gündeme gelmişti. Şimdi de, Realme katlanabilir ekranlı bir telefon çıkarma fikri üzerinde çalıştığını açıkladı.

Söz konusu açıklamayı Realme’nin pazarlama şefi Xu Qi Chase’den geldi. Chase, şirketin yeni akıllı telefon formları üzerinde çalıştığını; ekran altı kameralar ve katlanabilir telefonlar üzerindeki çalışmaların gelecek yıl itibarıyla olgunlaşacağını belirtti. Doğrudan bir ürün duyurusunun ipucunu vermeyen Chase, Realme’nin katlanabilir telefonuyla ilgili sızıntıları dolaylı yolla da olsa doğrulamış oldu.

Realme’nin katlanabilir telefonuna ait olduğu söylenen çizimler, 91mobiles sitesi tarafından paylaşıldı. Söz konusu çizimler, telefonun Galaxy Z Fold 3 gibi içe katlanan bir ekrana sahip olacağını gösteriyor. Ancak çizimlerin kaynağı bilinmediği için bunlara biraz temkinli şekilde yaklaşmakta fayda var.

realme katlanabilir telefonRealme cephesinden gelen katlanabilir telefon haberlerine pek şaşırmamak gerekiyor. Realme’nin çatı şirketi konumundaki Oppo’nun da katlanabilir telefon hazırlığı içinde olduğu biliniyor. Bu telefonun önümüzdeki ay duyurulabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla Realme’nin de Oppo’nun açtığı yoldan yürümesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER