Teknoloji

Realme GT Neo resmiyet kazandı: Dimensity 1200, 64 MP kamera

realme gt neo

Realme GT Neo hakkındaki bilgiler bir süredir paylaşılıyordu. Akıllı telefon sonunda resmiyet kazandı. Dimensity 1200 işlemcisi ve cesur arka panel tasarımıyla dikkat çeken telefon, pek çok açıdan Realme GT 5G’ye benziyor.

Realme GT Neo’da 6.43 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekranın sağ üst köşesinde ön kameranın yerleştirildiği bir delik mevcut. Full HD+ çözünürlüklü ekranın yenileme hızı 120 Hz. Dokunuş örnekleme hızı ise 360 Hz.

Telefonun kalbinde daha önce de açıklandığı gibi MediaTek’in 6 nm tasarıma sahip Dimensity 1200 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 6, 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel kamera bulunuyor. Cihazın önünde ise 16 megapiksel kamera yer alıyor.

Realme GT Neo’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pil veriyor. Realme GT 5G de aynı pile sahip. Ancak GT Neo’da şarj hızı 50W seviyesine çekiliyor. Buna rağmen, telefonun kutusundan 65W şarj adaptörü çıkacak.

Realme GT Neo’nun arka panelinde ışık altında gökkuşağı renkleriyle parlayan monokrom bir çıkartma yer alıyor. Telefonun renk seçenekleri ise Fantezi Gradyan, Geek Gümüş ve Hacker Siyah olarak adlandırılmış.

Realme GT Neo’nun hedef kitlesinde oyuncular bulunuyor. Bu nedenle soğutma için çift grafit levha ve sıvı soğutma sistemi kullanılıyor. Bunlara rağmen, telefon tartıda 179 gram çekiyor.

Akıllı telefon kutusundan Android 11 üzerine kurulu Realme UI 2.0 kullanıcı arayüzüyle çıkacak. GT Modu sayesinde oyun oynarken performansı artırmak mümkün olacak.

Realme GT Neo, Çin’de 1799 yuandan (2283 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Telefon için ilk hızlı satış etkinliği 7 Nisan’da gerçekleştirilecek. Realme GT Neo’nun diğer ülkelerde ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda şimdilik bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER