Teknoloji

Realme GT Neo 6, Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelecek

realme gt neo 6

Realme GT5 ve GT5 Pro, 2023’ün ikinci yarısında gözler önüne çıkmıştı. Şirketin şimdi de Realme GT Neo 6 ve Realme 12 modelleri üstünde çalıştığı söyleniyor. Bu akıllı telefonların 2024’ün başlarında resmiyet kazanması bekleniyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, amiral gemisi telefonlarına rakip olarak hazırlanan GT Neo 6 , uygun bir fiyat karşılığında satılacak.

Digital Chat Station’ın paylaşımında Realme’nin öncelikle Çin’de satışa sunacağı telefonlarla ilgili başka bilgiler de bulunuyor. Şirketin bu telefonlarda Sony IMX709 ve OmniVision OV64B gibi kamera sensörlerine yer vermesi bekleniyor. Realme 12 Pro ve Pro+ modellerinde 32 megapiksel 2x ve 64 megapiksel 3x telefoto kameralar sunacağı belirtilirken, iki telefonun da Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 işlemci taşıyacağı söyleniyor.

Realme GT Neo 6 ne zaman çıkacak?

Tecrübeli duyumcu, GT Neo 6 ‘nın ise Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle geleceği iddiasını dile getirdi. Akıllı telefonun çıkışı içinse Çin Yeni Yılı’nın sonrası daha spesifik olarak şubat ayının ikinci yarısı işaret ediliyor. GT Neo 6 ‘nın Çin’deki en uygun fiyatlı Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili telefonlardan biri olması da beklentiler arasında yer alıyor.

Realme GT Neo 6 , Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelmesi beklenen tek telefon değil. OnePlus Ace 3’ün ya da uluslararası ismiyle OnePlus 12R’nin de aynı işlemciyi taşıyacağı söyleniyor. iQOO Neo 9 modelinde de bu işlemcinin tercih edileceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER