Teknoloji

Realme GT Neo 3 150W UltraDart şarj desteğiyle gelecek

realme gt neo 3

Realme, Dart şarj sisteminin UltraDart isimli yeni versiyonunu duyurdu. Yeni şarj mimarisi, 100 ila 200W arasında hızlara ulaşmayı mümkün hâle getirecek. Bu mimarinin kullanıldığı ilk telefon ise 150W şarj desteği sunacak Realme GT Neo 3 olacak.

Dart teknolojisinin mevcut versiyonunun kullanıldığı telefonların şarj hızı 18W ila 65W arasında değişiyor. En yüksek hızda bir telefonun pilini doldurmak 35 dakika sürüyor. Bu hızı daha da artırmayı vadeden UltraDart, pilin emniyetini ve ömrünü artırmak adına da yeni çözümler sunuyor.

UltraDart’ın ana hedefi, sadece 5 dakika içinde boş bir pilin doluluk oranını yüzde 50 seviyesine çıkarmak. Realme bunun için çok sayıda şarj pompası kullanarak akımı kuvvetlendirecek.

Sıcaklık Yönetim Algoritması ile şarj işlemi sırasında pil sıcaklığının 43 santigrat derecenin altında kalması sağlanacak. Algoritma, şarj işlemi sırasında telefonda oyun oynansa veya video izlense bile bu sıcaklığı muhafaza edecek.

Yüksek kaliteli lityum piller, 1000 şarjın sonrasında bile kapasitelerinin yüzde 80’ini koruyacak. Bu Ultra Pil koruma sistemi sayesinde mümkün olacak.

UltraDart mimarisinin kullanılacağı ilk cihaz olan Realme GT Neo 3 için üretim yakında başlayacak. GT Neo 3 henüz resmiyet kazanmadığı için telefonda sunulacak özellikler belirsizliğini koruyor. Bu cihazın ardından 100W ve 200W şarj desteğine sahip telefonların resmiyet kazanması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER