Manşetler

Realme GT 2 Pro Snapdragon 8 Gen 1 ile resmiyet kazandı

realme gt 2 pro

Realme GT 2 Pro, bir süredir devam eden paylaşımlarının ardından resmen gözler önüne çıktı. GT 2 Pro, Realme’nin daha “üst sınıf” telefonlar yapma yolculuğunun ilk durağı olması açısından önem taşıyor.

Realme’nin GT 2 Pro’yla ilgili bu iddiasının fark edildiği ilk unsur telefonun tasarımı oluyor. Şirket resmi duyuru öncesinde yaptığı paylaşımlarda da telefonun Naoto Fukusawa ile birlikte tasarlandığını belirtmiş ve biyolojik tabanlı ilk polimer tasarıma imza attıklarını açıklamıştı.

Realme’den yapılan açıklamada, telefonun “kağıt sanatının sürdürülebilir konsepti” üzerine tasarlandığı belirtildi. Bu açıklama telefonda biyo-polimer kullanıldığı ve GT 2 Pro’nun bugüne kadar üretilen en “sürdürülebilir” cihaz olduğu anlamına geliyor. Şirket, biyo-polimerin standart cam/metal tasarımlara kıyasla karbon ayak izini yüzde 35 oranında azalttığına da dikkat çekti.

“Kağıt” kaplama için yeşil ve beyaz renk seçenekleri sunuluyor. Realme bunun yanında biyo-polimer kağıt kaplamanın kullanılmadığı Çelik Siyahı ve Titanyum Mavisi renk seçeneklerini de kullanıcıların karşısına çıkıyor.

GT 2 Pro’nun tüm özellikleri Realme’nin düzgün bir amiral gemisi telefon çıkarma isteğine işaret ediyor. Telefonda, QHD+ çözünürlük sunan ve 525 ppi piksel yoğunluğu bulunan bir ekran mevcut.

realme gt 2 proLPTO teknolojisine sahip ekranda 10-bit desteği de mevcut. Yenileme hızı ise 1 ila 120 Hz arasında değişiyor. Realme, GT 2 Pro’nun en iyi ekranlara sahip telefonlardan biri olduğunu iddia ediyor. HDR10+ desteği de ekranın özellikleri arasında bulunuyor.

Akıllı telefonun kalbinde tahmin edilebileceği üzere Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128, 256 ve 512 GB olarak sıralanıyor.

Realme GT 2 Pro’nun arkasındaki üçlü kamera sisteminde ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 150 derece ultra geniş açılı kamera ve 40x mikro kamera sistemi tamamlıyor. Realme GT 2 Pro’nun arka kameraları Oppo Find X3 Pro’nun kamera sistemini hatırlatıyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil, 65W SuperDart hızlı teknolojisini destekliyor.

Realme GT 2 Pro için küresel çıkış tarihi ve fiyat açıklaması gelmiş değil. Şirket telefonun Avrupa’da satışa sunulacağını duyursa da, bunun için henüz kesin bir tarih paylaşmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER