Teknoloji

Realme GT 2 Pro kamera sisteminin detayları paylaşıldı

realme gt 2 pro

Realme GT 2 Pro hakkındaki ilk bilgiler kısa süre önce paylaşılmış ve telefonun 4 Ocak’ta resmiyet kazanacağı açıklanmıştı. Tanıtım için geri sayım devam ederken, Realme telefonla ilgili bilgiler vermeyi sürdürüyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 sensör üstlenecek. Söz konusu sensör Oppo Find X3 Pro ve OnePlus 9 Pro gibi cihazlarda da mevcut. Oppo ve OnePlus’ın da Realme gibi BBK Electronics bünyesinde olduklarını hatırlatmakta da fayda var.

50 megapiksel ana kameraya 150 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kameranın eşlik edeceği belirtildi. Kamera sistemini tamamlayacak üçüncü sensör ise mikroskop kamera olacak.

Realme’nin yeni amiral gemisi olan GT 2 Pro’da portre kameranın bulunmaması dikkat çekiyor. Ancak Realme’nin GT 5G’de de portre kameraya yer vermediğini hatırlatmak gerekiyor.

Mikroskop kameranın arkasına “2.0” ifadesinin eklenmesi ise bu sensörün yenilendiğinin ipucunu veriyor. Bunun Oppo Find X3 Pro’da bulunan 3 megapiksel kameranın iyileştirilmiş bir versiyonu olması muhtemel görünüyor.

Realme GT 2 Pro’yla ilgili tüm detayları öğrenmek için 4 Ocak’a kadar sabretmek gerekiyor. GT 2 Pro’nun “kamera odaklı” bir versiyonunun çıkıp çıkmayacağı da büyük ihtimalle bu tarih itibarıyla netleşecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER