Teknoloji

Realme’den ekran içi ön kameralı telefon geliyor

realme

ZTE Axon 20 5G, bu ayın başlarında tanıtılmış ve “Dünyanın ön kamerası ekran içine yerleştirilmiş ilk akıllı telefonu” unvanının sahibi olmuştu. Diğer şirketler de bir süredir bu teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu şirketlerden birisi de Realme.

Realme’nin başkan yardımcısı Xu Qi Chase, Weibo’da bir akıllı telefon fotoğrafı paylaştı. Söz konusu telefonun ekranının üzerinde bir çentik veya kamera deliği bulunmuyor. Chase, fotoğrafın altındaki yorum bölümünde cihazda açılır kamera mekanizması olmadığını da vurguluyor. Bu da telefonda ekran içi kamera teknolojisinin kullanıldığı anlamına geliyor.

Realme’nin çentiksiz veya kamera deliksiz ekran deneyimine tamamen yabancı olmadığını belirtmek gerekiyor. Geçtiğimiz temmuz ayında tanıtılan Realme X’te telefonun ön kamerası açılır mekanizmaya yerleştirilmişti.

Ancak Realme’nin daha sonrasında çıkarttığı diğer telefonlarda açılır ön kamera mekanizmasını tercih etmemişti. Realme Avrupa ve Hindistan CEO’su Madhav Sheth’in daha önce yaptığı açıklamalar da şirketin bu teknolojiye pek de fazla sıcak bakmadığını düşündürüyor. Şirketin ekran içi kamera teknolojisini ne zaman kullanıcılarla buluşturacağı konusunda şu an için bir ipucu bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER