ManşetlerTeknoloji

Realme C65 tanıtıldı: Helio G85 işlemci, 50 megapiksel ana kamera

realme c65

Realme C65 bir süredir devam eden paylaşım ve sızıntıların ardından resmen gözler önüne çıktı. Vietnam’da tanıtılan telefonda 90 Hz LCD ekran bulunuyor. MediaTek Helio G85 işlemci ve 50 megapiksel ana kamera da telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Akıllı telefonda 6.67 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran bulunuyor. Ekran HD+ çözünürlük sunuyor. Yenileme hızı yukarıda da belirttiğimiz gibi 90 Hz olan bu ekranın üstündeki yuvarlak delik 8 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Bu ekran Realme’nin Mini Capsule teknolojisini de destekliyor. Mini Capsule ön kameranın etrafındaki alanda sistem durumunu ve bildirimleri gösteriyor.

realme c65

Hava hareketleri desteği sunan Realme, Dinamik Düğme teknolojisini de C65’te kullanıcılarla buluşturuyor. Bu düğme farklı işlevleri hızlı şekilde gerçekleştirmek ya da rahatsız etme modunu çalıştırmak için kullanılıyor.

realme c65

Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 2 megapiksel makro kamera da ana kameraya eşlik ediyor. C65’in arka panel tasarımı akıllara Samsung Galaxy S22 modelini de getiriyor. Yazılım tarafında kullanıcıları Android 14 ve Realme UI 5.0 karşılıyor. C65’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 45W şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pil veriyor.

realme c65

Realme C65 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Realme C65 için siyah ve mor olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Vietnam’da 3.690.00 dongdan (4740 TL) başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak. C65, Vietnam’ın ardından başta komşu ülkeler olmak üzere daha fazla ülkede satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER