Manşetler

Realme 5 Pro Ön İnceleme

realme 5 pro

Çinli akıllı telefon üreticisi Realme, Türkiye pazarına iddialı bir şekilde giriş yaptı. Şirket ilk etapta üç telefonu piyasaya sürerken; bu üçlünün “ortanca” üyesi olarak tabir edilebilecek Realme 5 Pro, teknik özellikleri ve iddialı fiyatıyla önümüzdeki dönemin en çok konuşulan cihazlarından biri olabilecek gibi görünüyor. Akıllı telefona sizler için hızlı bir bakış attık.

Realme 5 Pro’da 6.3 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Realme XT ile Realme 5 Pro’nun ekranları arasındaki büyüklük farkının çıplak gözle fark edilmediğini belirtmek gerekiyor. Ancak Realme XT’deki Super AMOLED panelin yerini Realme 5 Pro’da IPS LCD panel alıyor. Bu tercihten doğan kalite farkını görebilmek için iki cihazın ekranlarına oldukça dikkatli bakmak gerekiyor.

Realme 5 Pro’da da ekranın üstünde su damlası şeklinde bir çentik bulunuyor. Bu çentik, 16 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor. Çentik, tıpkı Realme XT’de olduğu gibi, Realme 5 Pro’da da temel kullanım deneyimine olumsuz bir etkide bulunmuyor. Bu telefonda da uygulamalara ait bildirim ikonları ve pil sembolü çentikle aynı hizaya yerleştirilmiş.

Realme XT’de parmak izi tarayıcısı ekranın içine entegre edilmişti. Realme 5 Pro’da ise parmak izi tarayıcısı arka panelde karşımıza çıkıyor. Yuvarlak parmak izi tarayıcısı, panelin orta üst kısmında yer alıyor. Telefon sağ elde veya sol elde tutulurken, işaret parmağıyla bu tarayıcıya rahatlıkla dokunmak mümkün oluyor.

Realme 5 Pro’da da kameralar sol üst köşeye dikey olarak yerleştirilmiş. 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 8, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüklü üç kamera daha eşlik ediyor. Bu kameraların performansı hakkında konuşmak için Realme 5 Pro’yu detaylı biçimde incelemek gerekiyor. Ancak kamera uygulamasının Realme XT’dekiyle aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

Realme 5 Pro’nun kullanım deneyimi açısından Realme XT ile aynı noktada durduğu söylenebilir. Bu telefon da kutusundan Android 9 Pie ve ColorOS 6 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor. ColorOS 6’nın varlığı, iki telefonu yazılımsal bakımdan aynı çizgiye yerleştiriyor. Donanımsal farkların bu özelliklerin işleyişinde farklara yol açması muhtemel görünse de, bu farkın çok bariz olmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Realme 5 Pro holografik kristal tasarımıyla göz dolduruyor

Holografik kristal tasarımıyla göz doldurmayı başaran Realme 5 Pro’yu tek elle kullanmak çok büyük bir sorun teşkil etmiyor. Elde fazla bir ağırlık hissi yaratmayan telefonda, 3.5 mm. kulaklık jakının mevcut olduğunu da söyleyelim.

Realme 5 Pro ile ilgili ilk izlenimlerimiz bu şekilde. Akıllı telefona dair daha kapsamlı yorumlarımzı, en kısa sürede detaylı incelememizde sizlerle paylaşmayı umuyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER