Manşetler

Video: Realme 5 Pro Kutusundan Çıkıyor

realme 5 pro kutu açılımı

Türkiye pazarına yeni giriş yapan Realme markasının ülkemizde satışa çıkan ilk Android telefonlarından bir tanesi Realme 5 Pro oldu. Piyasaya çıktığı gün elimize ulaşan bu akıllı telefonu kutusundan çıkarıyor ve ilk turu birlikte atıyoruz.

Realme 5 Pro, sahip olduğu özelliklere nazaran uygun bir fiyat noktasında bulunuyor. 6.3 inç, 1080p Full HD+ çözünürlüklü damla çentikli ekran, Snapdragon 712 işlemci, 4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamera başta olmak üzere dört arka kamera, 16 megapiksel ön kamera, 4035 mAh kapasiteli pil ve VOOC Flash Charge 3.0 desteği gibi özellikler için 1899 TL fiyat gayet iyi görünüyor. Üstelik telefon satışa çıktığı ilk üç güne özel olarak 1699 TL’ye satılıyor.

Realme 5 Pro kutu içeriğine baktığımız zaman, öncelikle bizi içinde bir silikon kılıf, garanti belgesi ve hızlı başlangıç kılavuzunun bulunduğu bir zarfın karşıladığını görüyoruz. Ayrıca burada Realme’nin hoş geldiniz mesajı da var. Daha sonra da telefonun kendisini görüyoruz. Oppo’nun yakın zamanda incelediğimiz telefonlarında da gördüğümüz VOOC Flash Charge 3.0 destekli şarj adaptörü, USB-C kablosu, SIM kart iğnesi diğer unsurlar arasında yer alıyor. Telefonun kutusundan kulaklık çıkmıyor.

Kutu içeriğine baktıktan sonra telefonun kurulumuna geçtiğimizde ise Android 9 Pie ve bunun üstünde bulunan ColorOS 6 kullanıcı arayüzünün kurulmuş bir şekilde bizi karşıladığını görüyoruz. Sıfır kutudan çıkan bir telefon daha açar açmaz ana ekranda bizi karşıladı. Bu durumda telefonun dilini Türkçeye çevirmek ve daha sonra Wi-Fi bağlantısını yapıp Google hesabı ve diğer hesap bilgilerini eklemek gerekecektir.

ColorOS 6 kullanıcı arayüzüne Oppo’nun Android telefonlarından aşinayız. Ancak biraz da Realme dokunuşları mevcut. Duvar kağıtları veya Hızlı ayarlar menüsündeki kontrollerin kare yerine daire şeklinde oluşu ilk göze çarpanlar arasında bulunuyor. Smart Assistant adı verilen ana ekran paneli de Realme 5 Pro’da karşımıza çıkıyor. Google uygulamaları yüklü olarak gelirken Realme’nin yüklediği çeşitli araçlar da mevcut. Kamera uygulaması ise Oppo’nun telefonlarından alıştığımız arayüzden farksız.

Realme 5 Pro ile ilgili sorularınız varsa, bunları aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz. Çok yakında yayınlayacağımız Realme 5 incelemesinde cevaplarını vermeye çalışacağız.


realme 5 proRealme 5 Pro 128 GB (Realme Türkiye Garantili)

%11 indirim 1.899,00 TL – 1.699,00 TL

SATIN AL


Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER