Teknoloji

Realme’den dikkat çekici satış başarısı

realme

Oppo‘nun alt markası Realme‘nin yolculuğu 2018’de tanıtılan Realme 1 ile başlamıştı. Akıllı telefon, uygun bir fiyatla sunduğu özelliklerle dikkat çekmeyi başarmıştı. Bu süreçte 11 telefon çıkaran marka 14 ay gibi bir süre içinde önemli bir başarıya ulaştı. Realme’nin sevkiyatını gerçekleştirdiği toplam telefon sayısı 10 milyonu buldu.

Bu önemli başarı, Realme’nin Weibo sayfası aracılığıyla duyuruldu. Şirket, ilk telefonun çıktığı 16 Mayıs 2018’den bugüne gelene kadar 10 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini açıkladı. Basit bir matematik işlemi, Realme’nin günde 22 bin telefonu depolarından çıkarttığını gösteriyor.

İlk telefonunun ardından Oppo’dan bağımsız bir yapıya dönüşen şirket, yola Realme 2 ve 2 Pro ile devam etmişti. Bu cihazları Realme 3 ve 3 Pro izlemişti. 10 nm Snapdragon 710 işlemci taşıyan Realme X ise yükselen selfie kamerasıyla orta üst segmentin dikkat çeken üyelerinden biri olmayı başardı.

Realme gelecek için iddialı

Realme için işler hâlihazırda yolunda gidiyor gibi görünüyor. Etkileyici özelliklere sahip telefonları agresif fiyatlarla sunma yaklaşımının karşılığını alan şirket, bu politikayı sürdürmeye kararlı görünüyor. Kamera teknolojisine yönelik çalışmaları, Realme’nin iddiasını ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER