Teknoloji

Realme kamera savaşlarında “ben de varım” diyecek

realme

Realme, Samsung’un 64 megapiksel çözünürlüklü GW1 sensörünü taşıyan bir akıllı telefon üstünde çalıştığını açıkladı. Şirketin açıklamasında akıllı telefonun yakında Hindistan’da tanıtılacağı da belirtildi. Oppo’nun alt markası olan Realme’nin öncelikli odak noktası Hindistan olduğu için bu karar kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor.

GW1’de her bir piksel 1.6µm büüyklüğünde. Tetracell tipi bir sensör olan GW1 ile yerel olarak 16 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar elde etmek mümkün oluyor. Ancak Realme’nin kamera konusundaki iddiası sadece GW1’in varlığıyla sınırlı kalmıyor. Aşağıdaki fotoğrafın üstündeki filigrandan anlaşılacağı üzere, şirketin yeni akıllı telefonunun arkasında dört kamera bulunacak.

Yeni sensörle çekilen fotoğraf, Realme’nin Hindistan CEO’su Madhav Sheth tarafından Twitter’da paylaşıldı. Kaynağın sağlamlığı, fotoğrafın gerçekliğine dair şüpheleri ortadan kaldırıyor.

Realme CEO’su telefonun tanıtım tarihi konusunda bilgi vermedi. Cihazın Hindistan dışında hangi ülkelerde satılacağı da şu an için bilinmiyor. Ancak kamera örneklerinin ortaya çıkması, Realme’nin yeni telefonunun tanıtım tarihinin çok da uzakta olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER