Manşetler

Samsung megapiksel savaşlarında eli yükseltiyor

samsung isocell bright gw1

Kamera, akıllı telefon pazarındaki rekabetin en önemli cepheleri arasında bulunuyor. Hem telefon hem de kamera sensörü üreticileri, son zamanlarda tek bir sensörde yüksek çözünürlük sunmak için mesai harcıyor. Samsung ISOCELL Bright GW1 adını taşıyan 64 megapiksel çözünürlüklü görüntü sensörüyle megapiksel savaşlarında eli biraz daha yükseltiyor.

ISOCELL Bright GW1, Samsung’un mevcut 48 megapiksel sensörüyle aynı 0.8 ?m boyutundaki pikselleri kullanıyor. Bu da şirketin genel olarak daha fazla ışığı yakalayabilecek, fiziksel olarak daha büyük bir sensör geliştirmiş olabileceğini işaret ediyor.

Bright GW1, dört pikseli bir pikselde birleştirerek 16 megapiksel çözünürlüklü fotoğraf kareleri oluşturabilecek. Şirketin mevcut 48 megapiksel çözünürlüklü sensörü de yine aynı yöntemle 12 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyor. Samsung’un yeni sensörü, iyi ışık koşulları yakalandığında renk filtresini çözerek 64 megapiksellik karelere ulaşmayı da sağlayabilecek. Sony’nin mevcut 48 megapiksellik IMX586 sensörü de benzer bir yeteneğe sahip olsa da, Samsung bu özelliği ilk defa sunuyor. Şirket, 48 megapiksellik sensörünü de bu özellikle güncelleyecek.

Samsung ISOCELL Bright GW1 için geniş ölçekli üretimin yılın ikinci yarısı itibarıyla başlaması planlanıyor. Bu da söz konusu sensörü taşıyan telefonların 2019’un sonunda piyasaya çıkabileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER