Teknoloji

Realme yeni amiral gemisi Realme X ile hedef yükseltiyor

realme x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo‘nun alt markası Realme, Realme X adını taşıyan yeni akıllı telefonuyla üst segment cihaz pazarına merhaba diyor. Şirketin şimdiye kadar sunduğu en güçlü özelliklere sahip olan akıllı telefon, uygun fiyat geleneğini de sürdürüyor.

Oppo, Realme’yi çıkarırken öncelikli hedefi Hindistan pazarında söz sahibi olmaktı. Bu doğrultuda piyasaya çıkan Realme 3 gibi cihazlar da etkileyici tasarımları ve uygun fiyatlarıyla dikkat çekmişti. Bu strateji karşılığını bulmuş ve Oppo, Hindistan’daki en popüler akıllı telefon üreticileri arasına girmişti.

Realme X’in tam anlamıyla üst segment bir telefon olduğunu söylemek pek mümkün değil. Ancak bu durum cihazın güçlü olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 710 işlemci bulunuyor. 19.5:9 görüntü oranına sahip 6.53 inç çentiksiz OLED ekran, 1080p çözünürlük sunuyor. 48 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX586 sensör telefonun ana kamerası işlevini görüyor. 16 megapiksellik selfie kamerası ise özel açılır bir mekanizmada bulunuyor. Ekrana entegre parmak izi tarayıcısı, kulaklık jakı, 3765 mAh kapasiteli pil ve Oppo’nun VOCC 3.0 şarj teknolojisi de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Realme X, Çin’de 1499 yuan (1314 TL) ila 1799 yuan (1577 TL) arasında değişen fiyatlarla satılacak. Telefon için 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı, 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanı, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı olmak üzere üç farklı konfigürasyon seçeneği sunuluyor.

Realme X’in bu hafta tanıtılan OnePlus 7 Pro‘yla pek çok ortak özelliği olduğu ve bu ortak özellikleri üçte bir fiyat karşılığında sunduğu söylenebilir. Google’ın kısa süre önce tanıttığı Pixel 3A‘nın karşısına da güçlü bir alternatif olarak çıkan cihaz, Oppo’nun Snapdragon 710 işlemcili telefonu Reno için bile bir tehdit olarak değerlendirilebilir.

Realme X, 20 Mayıs’ta Çin’de satışa sunulacak. Akıllı telefonun Çin’den sonraki durağı olan Hindistan’da ne zaman piyasaya çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER