Teknoloji

Raspberry Pi’den kablosuz bağlantı özellikli yeni devre kartları

raspberry pi pico w

Kendi elektronik cihazlarını ve devrelerini inşa edenlerin favorisi olan çok yönlü mikrodenetleyici üreticisi Raspberry Pi, bir dizi yeni ve bütçeye uygun ürünü tanıttı. Şirket, Ocak 2021’deki en son duyurusundan bu yana iki milyonun biraz altında satış rakamlarına ulaşan, 4 dolarlık yurt dışı satış fiyatlı Pico devre kartının başarısını devam ettirmek istiyor. Bunun için Pico W adlı yeni ürününü duyurdu.

Yeni Pico W, sadece 2 dolar farkla, 6 dolara satılıyor. Bunun karşılığında sisteme 802.11 Wi-Fi bağlantı desteği ekliyor. 5 dolarlık Pico H ise önceden yerleştirilmiş bir başlık ile diğer sistemlere eklenebiliyor. 7 dolarlık Pico WH ise diğer ikisinin yeteneklerini bir arada sunuyor. W ve H yurt dışında satışa sunuldu, WH ise ağustos ayı içinde satışta olacak.

Raspberry Pi, konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde, şirketlerin devre kartlarını doğrudan ürünlerine entegre etmeye başladığı için bunların ilk hedef olan hobi ve eğitim odaklarının ötesinde birçok başarı elde ettiğini kaydetti.

İlginç bir şekilde şirket, çip sıkıntısının üçüncü taraf üreticilere yapılan satışlar için büyük bir nimet olduğunu belirtiyor. Şirketin kurucusu Eben Upton, konuyla ilgili olarak yaptığı bir paylaşımda, “Her zaman [Pi Pico]’nun ticari ve endüstriyel uygulamalar için mükemmel bir seçim olduğuna inandık, ancak küresel yarı iletken kıtlığı benimsemeyi büyük ölçüde hızlandırdı.” dedi. “Bugün eldeki milyonlarca birim ve on milyonlarca daha fazlası için mevcut üretim hattı ile, mevcut tedarikçileri tarafından hayal kırıklığına uğratılan tasarım mühendisleri, deney yapmak için mükemmel bir bahaneye sahipler.”

Kablosuz bağlantı desteğinin, sistemi her türlü ilginç, ağ bağlantılı IoT/akıllı cihaza açacaktır. Fiyatı ise, şirketin önümüzdeki yıl bu zamanlara kadar bunlardan birkaç milyon daha satması için kesinlikle doğru biçimde belirlenmiş görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER