Teknoloji

Radiohead tüm çevrimiçi izlerini “halk kütüphanesi”nde topladı

radiohead public library

Radiohead teknolojiyle ilişkisi en hareketli olan müzik grupları arasında yer alıyor. Bir dönem katalogunun büyük kısmını çevrimiçi içerik platformlarından kaldıran İngiliz alternatif müzik grubu; kısa süre önce tüm katalogunu, YouTube da dahil olmak üzere, çevrimiçi platformlara açmıştı. Demo kayıtlarını çalan bir şantajcıya boyun eğmeyen Radiohead, bu kayıtları da internetten ücretsiz olarak yayınlamayı seçmişti. Grup şimdi de Radiohead Public Library (Radiohead Halk Kütüphanesi) projesiyle tüm çevrimiçi izlerini tek bir merkezde topluyor.

Radiohead’in çevrimiçi kütüphanesi videoların, şarkıların, albüm kapaklarının, internet sitelerinin, tişört ve bardak gibi ürünlerin ve diğer kısa ömürlü ürün ve içerik seçkilerinin bulunabildiği bir kaynak işlevi görecek. Grubun dört şarkıdan oluşan ilk albümü Drill’i de barındıran kütüphane, normal şartlarda bulunması zor olan içeriklere daha hızlı erişim imkanı sağlayacak.

Radiohead Public Library’ye üye olanlar buradan tişört ve türevi ürünlerin siparişini verebilecek. Kütüphane isminin hakkını vermek isteyen grup, üyelere özel bir üye kartı da veriyor. Bu kart, indirilebilir bir görsel olarak kullanıcılara ulaştırılıyor.

Radiohead Public Library ilk günlerde grup üyeleri tarafından yönetiliyor

Radiohead Public Library’de grup tarafından yapılan eski açıklamaları ve hazırlanan eski afişleri bulmak mümkün olacak. Buna ek olarak, eski tişört tasarımları da kütüphanede satılacak. Tişörtlerin sevkiyatı 3 Şubat itibarıyla başlayacak.

Radiohead Public Library, açılış günlerinde oldukça tanıdık isimler tarafından yönetiliyor. Grup üyeleri Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O’Brien ve Phil Selway, 24 Ocak’a kadar sırayla kütüphane sorumlusu olarak görev yapacak. İlk günün sorumlusu olan Colin Greenwood, kütüphane kartının görselleri ve yorumları eşliğinde bir çalma listesi paylaştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER