Eğlence

Radiohead’den YouTube açılımı

radiohead youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alternatif müziğin dünya genelindeki en büyük isimlerinden biri olan İngiliz müzik grubu Radiohead, geç kalmış ama önemli bir hamleye imza attı. Grup, 1993’ten bu yana yayınladığı tüm albüm ve teklileri YouTube üzerinde erişime açtı.

Grubun resmi YouTube kanalında daha önce şarkıların videolarına ve bazı şarkıların kayıtlarına ulaşmak mümkündü. Ancak Radiohead’in son açılımı, grubun teklilerine ve özel albümlerine erişimi de kolaylaştırdı. “OK Computer OKNOTOK 1997 2017” ve “Com Lag: 2+2=5” gibi kayıtların YouTube’a yüklenmesinin, Radiohead’in hayranları için sevindirici bir adım olarak değerlendirilebilir.

Grubun solisti Thom Yorke’un Spotify ve türevi çevrimiçi müzik servisi platformlarına karşı zamanında sert açıklamalar yaptığı biliniyor. Yorke, bir dönem kendi kişisel diskografisinin tamamını Spotify’dan kaldırmıştı. Aynı dönemde Radiohead’in de bu platformlardaki katalogu küçülmüştü.

Radiohead müzik dünyasındaki değişime uygun hareket ediyor

Ancak grubun son hareketini müzik dünyasındaki bir değişimden bağımsız okumamak gerekiyor. Dünyaca ünlü müzik listesi kuruluşu Billboard, bir süre önce YouTube’daki dinlemelerin de Billboard 200 albüm listesinin oluşturulmasında hesaba dahil edileceğini açıklamıştı.

Arka plandaki amaç ne olursa olsun, Radiohead’in tüm şarkılarını resmi olarak YouTube’da sunmasının güzel bir şey olduğu gerçeği değişmiyor. Bu şarkıları çevrimiçi müzik platformlarında dinlemek mümkün. Ancak bu platformlara üye olmayanlar için YouTube kullanışlı ve yasal bir kaynak olarak önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER