Eğlence

Radiohead yeni müziğini ilginç uygulaması aracılığıyla paylaştı

radiohead-030914

Indie müzik sahnesinin en büyük isimlerinden biri olan İngiliz grup Radiohead, bu hafta içinde yeni müzik paylaşarak hayranlarını sevindirdi. Ancak bu paylaşımlar alışılagelmiş ortamlarda satışa veya indirmeye sunulmadı. Grup yeni müziğini geçtiğimiz şubat ayında yayınladığı ve o tarihten bu yana güncellemediği PolyFauna isimli uygulaması aracılığıyla paylaştı.

Güncellemeyle birlikte uygulamaya eklenen yeni müziklerin Radiohead’in yeni albümüne dair ilk ipuçları olduğu düşünülüyor. PolyFauna’yı 2011 çıkışlı The King of Limbs albümüne eşlik etmesi amacıyla hazırlayan Radiohead, müzik severlerin albümdeki şarkılardan birini dinlerken ekrandaki farklı şekiller aracılığıyla değişik bir moda girmesine yardımcı olmuştu. Uygulamanın temel amacı halen bu olsa da, yapılan güncellemeyle birlikte yeni müzik ve görsellerin listeye eklenmesi Radiohead’in PolyFauna’ya dair planlarının daha uzun vadeli olabileceğini gösteriyor.

Şarkılarının paylaşımı konusunda daha önce de farklı yöntemler izleyen grup, 2007 yılında yayınladığı In Rainbows albümünün şarkılarının internetten kullanıcıların kendi isteklerine göre belirleyebileceği bir fiyat karşılığında indirilmesine izin vermişti. Radiohead’in bu ay içinde yeni albüm için stüdyoya girmesi bekleniyor. PolyFauna uygulaması ise hem iTunes App Store’dan hem de Google Play’den indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER