Eğlence

Quibi ilk haftasında 1.7 milyon indirme sayısına ulaştı

quibi

Geçen haftanın başında yurt dışında faaliyete geçen Quibi, ilk haftasında 1.7 milyonun üzerinde indirme rakamına ulaştı. CEO Meg Whitman bu bilgiyi ABD’de katıldığı bir TV programında paylaştı. Ayrıca Quibi’yi kullananların ortalama yaşının 30’un altında olduğunu kaydetti.

Sadece iPhone ve Android telefonlarda çalışan Quibi, kullanıcılara 90 günlük ücretsiz deneme süresi sunuyor. Uygulama henüz Türkiye’den indirilemiyor, ancak başka ülkelerin uygulama mağazalarından bir şekilde indirdiğinizde içerikleri Türkiye’den de izleyebiliyorsunuz.

Whitman, izlemeye başlayan müşterilerin yüzde 80’inin en azından ilk bölümü bitirdiğini söylüyor. Bu çok da etkileyici bir bilgi sayılmaz, çünkü Quibi’nin “hızlı atıştırmalık” niteliğindeki içerikleri 10 dakikanın altında uzunluğa sahip oluyor. Quibi’nin orijinal yapımlarının etkisinin sürekli olup olmayacağını bilmiyoruz ve dizileri paylaşmayı zor hâle getirmek de duruma yardımcı olmuyor. Bu arada Whitman, başka bir programda Quibi’nin kasım ayından beri orijinal yapımlarını stokladığını kaydetti.

Quibi’nin diğer önemli problemlerinden bir tanesi de TV desteğinin olmaması. Kurucular Jeffrey Katzenberg ve Meg Whitman, içerik yayın servisi denemesini herhangi bir TV uygulaması veya büyük ekran deneyimi olmadan başlattı. Ancak şirket hızlı bir şekilde oraya da gelmek istiyor. Whitman, katıldığı programda, “Her zaman TV’nize yayın yapmayı planlamıştık, bu yüzden bunu mühendislik yol haritasında hızlandırabilir miyiz, göreceğiz.” dedi. “Sonunda oraya varacağız, ama asla lansmanın bir parçası değildi. COVID hakkında bilgi sahibi olsaydık, belki de böyle olurdu.”

İLGİLİ HABERLER